Tiyatro Tempo’da Yeni Sezon Oyunları ve Projeleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro TEMPO yeni sezona kendi salonunda başladı. Geçtiğimiz yıllarda Ankara Maltepe’deki ÖTEKİ Tiyatro’ya ait salonda gösteriler yapan TEMPO Temmuz ayında salonu devraldı. ‘Tiyatro TEMPO Çocuk ve Gençlik Kültür Merkezi’ olarak salonun adını değiştiren grup, sezona 14 Ağustos’da ‘Bir Beckett Oynamak’ adlı genç ve yetişkinler için olan kukla oyunuyla başladı. Ramazan dönemini bu oyunun yanı sıra karagöz ve kukla oyunlarıyla geçiren TEMPO sezona kesintisiz devam ediyor.

1997-2000 yılları arasında da kendisine ait salonu olan Tiyatro Tempo, ekonomik nedenlerle bu sahneyi kapamak durumunda kalmıştı. Tiyatro grubu şimdi yeniden kendi sahnesinde oynadığı için çok heyecanlı. Tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni  Haluk Yüce, ekonomik zorluklara karşın bu kez umutlu olduklarını söylüyor. Yeni salonlarında Tiyatro TEMPO gençleri de seyirci odağına alacak; aynı zamanda atölye çalışmaları ve kurslar mekanın önemli bir parçası olacak. Kukla Atölyesi ve Yaylı Çalgılar Yapım Atölyeleri çocuklar için ziyaret edilecek bir mekan olarak da düşünülmekte.

Sezona eskiden dağarcığında olan oyunlarla başlamış olan Tempo yeni sezonda dört oyun daha sahnelemeyi planlıyor. Bu oyunlardan ilki bir karagöz oyunu. Ahmet Önel’in yazdığı ‘Hapı Yuttun Karagöz’ Tempo Dağarcığı’na katılacak beşinci karagöz oyunu olacak. Haluk Yüce’nin tasarlayıp Savaş Bayram’ın yeni figürlerini yapacağı yeni Karagöz oyununu Haluk Yüce yönetecek. Oyunda Haluk Yüce’nin yanı sıra Marina Yüce ve Yasin Yürekli görev alacak.

İkinci olarak gençler için bir kukla oyunu sahnelenecek. Bu oyunun yazarı İran’lı bir kuklacı olan Laleh Saadeghi. ‘Benim Sevgili Yağmurum’ adını taşıyan bu oyunun Kasım sonunda seyirciyle buluşması planlanmakta. Haluk Yüce’nin yöneteceği bu oyunda Suna Turgut, Yasin Yürekli, Marina Yüce, Savaş Bayram, Haluk Yüce ve Şener Ertürk görev alacaklar. Oyunun yazarı Laleh Saadeghi aynı zamanda oyunda yönetmen yardımcısı olarak da çalışacak.

Tempo’nun üçüncü projesi okul öncesi çocuklar için.  Bu oyunun yazarı olan Anja Tuckermann’la Tiyatro Tempo üç yıl önce ‘Kazandık’ oyununda da birlikte çalışmışlardı. Tuckermann daha önce üniversite gençlerine yönelik bir oyunu Tiyatro TEMPO’nun dağarcığına katmışken bu kez daha küçük ‘gençlere’ yöneliyor. Oyunun adı ‘Bir Babaanne Aranıyor’. Mart ayında seyirciyle buluşması planlanan bu oyunda Marina Yüce görev alacak. Şu anda tek kişilik  planlanan oyunun yapısı çalışma sürecinde yön değiştirebilir. Haluk Yüce’nin yöneteceği oyunun okullarda ve yeni salonda sergilenmesi düşünülüyor.

Dördüncü çalışma 0-3 yaş grubuna yönelik bir oyun. İlk defa doğrudan bu yaş grubuna yönelik bir proje Tiyatro TEMPO’nun dağarcığında yer alacak. Proje sorumlusu Suna Turgut aynı zamanda oyunda oynayacak. Oyunu Haluk Yüce sahneleyecek.

Bu sezon Tiyatro TEMPO eğitim çalışmalarına da ağırlık verecek. Her yaş grubuna yönelik yapılacak eğitim çalışmalarının yanı sıra Tiyatro TEMPO’da anne ve babanın çocuğuyla birlikte katılacağı atölye çalışmalarına da yer verilecek.

Ceren Okur / MİMESİS

Paylaş.

Yanıtla