Van Devlet Tiyatrosu’nda Yeni Sezon Hazırlıkları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Esat Tanrıverdi, maddi durumları iyi olmayanları tiyatro ile tanıştırmak için ‘halk günleri’ düzenleyeceklerini söyledi.

Makamında gazetecilerle bir araya gelen Esat Tarnıverdi, yeni sezon öncesi yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 13 Yıldır var olan tiyatronun halkla tam anlamı ile iç içe olmadığını düşündüğünü belirtti. Maddi durumu iyi olmayanları tiyatro ile tanıştıracaklarını ifade eden Tanrıverdi, vatandaşları tiyatro ile tanıştırmak ve ilgilerini arttırmak için ‘halk günleri’ düzenleyeceklerini kaydetti. Yeni sezona kan davası konulu ‘Kanlı Düğün’ ile perde açacaklarını da söyleyen Tanrıverdi, “Oyun İspanyol oyunu, ama bizi anlatıyor. Oyun dünya klasikleri arasında çok önemli bir yere sahip. Provaları devam eden bu oyunumuzun 1 Ekim’deki prömiyerine herkesi bekliyoruz” dedi.

10 kişilik kadro ile halka en iyi hizmeti vermeyi hedeflediklerini söyleyen Esat Tarnıverdi, tiyatro salonunda ise yapılan yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Esat Tanrıverdi, daha sonra gazetecilerle birlikte provaları devam eden ‘Kanlı Düğün’ oyununu bir süre izledi.

Beyaz Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.