2. Ulusal Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

MİMESİS-Haber/ Bu yıl 8-12 Kasım tarihleri arasında 2. kez düzenlenecek olan festival her ne kadar ulusal adını taşısa da yabancı toplulukların katılımıyla uluslararası düzeyde yapılacak. Danimarka, Bulgaristan ve iki ayrı oyunla festivale katılacak olan Polonya festivalin yabancı konukları arasında yer alacak. Festivale Ankara’dan Tiyatro Tempo ve Devlet Tiyatroları, Lüleburgaz’dan Uçan Eller, İstanbul’dan Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu, Efsane We Topluluğu, Kenter Tiyatrosu, Alpay Eker, Terakki Oyuncuları, Anatole Sokak Oyuncuları, Çizgi Tiyatro çocuk ve gençlik oyunlarıyla katılımda bulunacaklar.

Çocuk ve gençlik tiyatrosunda geniş bir yelpazeyi yöre çocukları ile buluşturmayı hedefleyen festivalde lise tiyatrosu, kukla tiyatrosu, gençlik tiyatrosu, karagöz gösterisi, kara tiyatro ve sokak gösterisi örneklerini seyretmek mümkün olacak. Festivalde çocuk ve gençlik oyunlarının yanı sıra atölye çalışmaları söyleşi ve paneller düzenlenecek.

Festivalde 37 gösterinin yanı sıra, çeşitli konu başlıklı 14 atölye çalışması, söyleşiler ve panellerle birlikte toplam; 53 etkinlik düzenlenecek. Etkinlikler çoğunlukla Mardin’de olmakla beraber, bazı oyunlar Kızıltepe, Nusaybin ve Midyat ilçelerinde gösterime sunulacak. 8 Kasım saat 09.00’da kortej yürüyüşüyle başlayacak olan festivalin açılışı Kenter Tiyatrosu’nun Kral Lear adlı oyunuyla yapılacak. Festivalin ayrıntılı oyun programına http://www.mardintiyatro.com/oyunlar.asp adresinden bakabilirsiniz.  Festivalde yapılacak atölye çalışmalarına katılarak oyunculuk eğitimi almak isteyenler ise aynı web adresinden Irmak Akdeniz’e ulaşarak adlarını yazdırabilirler.

Ceren Okur/MİMESİS

Paylaş.

2 yorum

Yanıtla