Abt Sahilkent’te Ayakta Alkışlandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Antalya Büyükşehir Tiyatro Oyuncuları, Finike’ye bağlı Sahilkent beldesinde ‘Vatan Kurtaran Şaban’ı sahneledi.

Tiyatroyu halkın her kesimine ulaştırmayı hedefleyen Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) bir yandan sezon hazırlıklarını sürdürürken bir yandan da turne programına devam ediyor. Bu kapsamda Finike Çok Programlı Cumhuriyet Lisesi’nde Sahilkentlilerle buluşan ABT oyuncuları ‘Vatan Kurtaran Şaban’ adlı oyunu sahneledi. Gezici etkinlik aracında sahnelenen oyunu Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Tapu Kadastro Müdürlüğü’nden Kültür Müsteşarlığına atanan Şaban Bey’in kültürel meselelere trajikomik yaklaşımlarının eğlenceli bir dille izleyiciye aktarıldığı oyun, izleyicileri kahkahaya boğdu. Oyunun bitiminde ise tüm vatandaşlar ABT oyuncularını ayakta alkışladı.

Daha sonra sahneye gelen Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan başta olmak üzere tüm ABT oyuncularını tek tek tebrik ederek çiçek sundu. Çırpar, önümüzdeki aylarda kapalı bir mekanda yeni oyunlarla ABT’yi tekrar ağırlamak istediklerini ifade etti.

Tiyatro sezonunun yeni açıldığını ve yapılan bu ilk turnenin sezon açılışı sayılabileceğini vurgulayan ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan da tiyatro için uygun koşullar yaratıldığı takdirde ABT’nin bütün oyunlarının Sahilkentlilerle buluşturulabileceğini dile getirdi.

HaberFX

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.