Adana’nın Varoşları da Tiyatro ile Tanışacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) Sanat Yönetmeni Fırat Demirağ, tiyatronun toplum eğitiminde çok önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Adana’nın kenar mahallelerini tiyatro ile tanıştıracaklarını ifade eden Demirağ, özellikle polise taş atan çocukların eğitiminde tiyatronun çok ciddi yararı olacağını ve bu çalışmayı bu sezon başlatacaklarını kaydetti.

Adana Devlet Tiyatrosu, kentin kenar mahallelerinin de tiyatro ile tanışması için bu sezon yeni açılımlarda bulunacak. Yeni atanan Adana Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Fırat Demirağ, toplumun eğitilmesinde çok önemli bir yere sahip olan tiyatrodan bu çerçevede yararlanacaklarını söyledi.

Adana’nın varoşlarını tiyatro ile tanıştıracaklarını ifade eden Demirağ, “Adana Devlet Tiyatrosu’nu Ziyapaşa Bulvarı’ndan kurtaracağız.” dedi.

Eğitimden yeterince yararlanamayan kesimlerin tiyatro ile desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Demirağ, bu kapsamda Adana’da bir dizi çalışma yapacaklarını belirtti.

Hayatında hiç tiyatro ile tanışmamış insanlara oyun izleteceklerini söyleyen ADT Müdürü, toplumda eğitimle çözülmesi gereken birçok problemin tiyatro yoluyla aşılabileceğini kaydetti.

Çocukların eğitilmesinde tiyatronun çok daha etkili olacağını söyleyen Fırat Demirağ, “Adana’nın karşı karşıya bulunduğu önemli sorunlardan biri olan ‘polise taş atan çocuklar’ın eğitiminde tiyatro önemli bir rol oynayacaktır. Bu çocukları tiyatro ile buluşturabilirsek, oyunlarla verilecek mesajlar sayesinde bu davranıştan vazgeçeceklerini düşünüyorum. Ailede veya okullarda uzun sürede veremeyeceğimiz eğitimi, bazen bir iki tiyatro oyunu ile çocuklara kazandırmak mümkün. Elimizde böyle bir imkân varken bundan istifade etmemiz lazım. Bu sezon bu tür konulara önemli yer vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Fırat Demirağ, kenar mahalleler dışında genel manada tüm Adanalıların tiyatro ile tanışması için de her kesimden ve her eğilimden insanlara ulaşmaya çalışacaklarını söyledi. Salonları hep aynı insanların doldurmasını doğru bulmadığını sözlerine ekleyen Demirağ, çok daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedeflediklerine vurgu yaptı. Adana Devlet Tiyatrosu’nda oyun biletleri siviller için 8 TL, öğrenciler için 5 TL, çocuk oyunlarında ise 3 TL’den satılıyor.

Samanyolu Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.