Aram Tigran Kent Konservatuarı Açılıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı bünyesinde Aram Tigran Kent Konservatuarı açılıyor. Alternatif Bir sanat eğitim sistemi oluşturmak amacıyla tasarlanan konservatuar 1 Kasım`da faaliyete girecek. Müzik, sinema, tiyatro, halk dansları gibi sanat dallarının yanı sıra Kürtçe ve sanat tarihi dersi de verilecek.

Sanatın çeşitli disiplinlerinde kentte kalıcı bir kültür yaratılması ve bu alanların gelişimine katkıda bulunulması amacıyla kurulan konservatuarda, yok olmayla karşı karşıya olan kültürel değerler ayağa kaldırılacak. Sümerpark içerisinde yaşama geçecek konservatuar efsanevi sanatçı Aram Tigran’ın adını taşıyacak.

EĞİTİM SÜRESİ İKİ YIL

Sanat alanında başta dezavantajlı gruplar olmak üzere, müzik, tiyatro, sinema, halk dansları ve resim alanlarında yetenekli olan herkese açık olan konservatuarda her bölüm için eğitim süresi 2 yıl olacak.

Konservatuarda öğretim görevlilerinin büyük bölümünü Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı bünyesinde çalışan alanlarında uzman kişiler oluşturacak.

Temel alan derslerinin hafta sonu verileceği konservatuarda Kürtçe ve Sanat Tarihi dersleri tüm bölümlerde ortak olup hafta içi 2 veya 3 gün akşam saatlerinde verilecek.

Büyükşehir Belediyesi Halk Müziği korosunun halen Hasırlı, Benusen, Aziziye çamaşır evlerinde çocuklara yönelik müzik dersleri devam ederken burada başarılı olan öğrenciler konservatuarda öğrenim görme hakkına sahip olacak.

Sınavla ders başı yapacak olan öğrenciler de yaş sınırı da olacak. Müzik dersleri 7-14 ve 15-30 yaş aralığındaki iki gruptan oluşacak. Sinema derslerine 15 -30 yaş arasındaki öğrenciler alınırken, 17-30 yaş arası tiyatro, 16-30 yaş aralığındakilerin halk dansları dersleri alacağı konservatuarda resim bölümünden ise 15 yaş üstü sanatçı adayları faydalanacak.

Firatnews

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.