Çiftlik Evinde Karmaşık İlişkiler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Usta oyuncuların rol aldığı ‘Vanya Dayı’, Pera sahnesinde izleyicilerle buluşacak.

Tiyatro Pera, klasik bir başyapıt olan Rus yazar Anton Çehov’un yazdığı Nesrin Kazankaya’nın çevirip yönettiği ‘Vanya Dayı’ adlı oyunu, seyirciyle buluşturuyor. 17. Uluslararası 2010 Tiyatro Festivali’nde sergilenen oyunun dramaturgisi Şafak Eruyar’a, dekoru Başak Özdoğan’a, kostümü Fatma Öztürk Dönmez’e ait.

VANYA DAYI’NIN AŞKI
‘Vanya Dayı’, 1900’lü yılların Rusya’sında bir köy çiftlik evi yaşantısını yansıtıyor. Oyunun konusu şöyle: Emekli profesör Serebryakov, genç ve güzel karısı Yelena’yla dinlenmek için ölmüş eski karısından miras kalan çiftlik evlerine gelir. Serebryakov yaşlı, hasta ve çevresiyle iletişim kurmada mesafeli bir bilim adamıdır. Profesörün eski karısının erkek kardeşi olan Vanya, annesi Mariya, yeğeni Sonya ve dadı Marina ile birlikte çiftlikte yaşamaktadır.

Çiftliği ayakta tutma ideali yüzünden kendine bir yaşam kuramayan ve geleneksel bir köy yaşantısına hapsolmuş Vanya, profesörün genç ve güzel karısı Yelena’ya umutsuzca tutkundur. Yaşlı ve hasta kocasından ilgi göremeyen Yelena ise ailenin yakın dostu çevreci doktor Astrov’la flört etmektedir. Profesörün çiftliğe gelmesiyle birlikte ilişkiler ve yaşamlar alt üst olur.

Haber Türk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.