Devlet Tiyatroları 42 Stajyer Sanatçı Alacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Erzurum, Sivas, Van, Konya, Diyarbakır, Trabzon ve Adana Devlet Tiyatrosu Müdürlükleri’nde çalıştırılmak üzere 42 stajyer sanatçı alacak. Stajyer sanatçı alımı için yapılacak başvuruların son tarihi 15 Ekim olarak belirlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından Resmi gazetede yayımlanan ilana göre, kurumun 42 adet stajyer sanatçı alacağı duyuruldu. Adaylarda en az 4 yıllık lisans düzeyinde oyunculuk veren bir tiyatro okulundan mezun olma şartı aranıyor.

Ayrıca, Stajyer Sanatçı sınavına girmek isteyen adayların, sınavı kazanmaları halinde atanacakları Tiyatro Müdürlüklerinde Stajyerlik süresi de dâhil olmak üzere en az 6 yıl görev yapmayı kabul edeceklerine ve bu süre içerisinde hiçbir şekilde tayin talebinde bulunmayacaklarına dair Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nca hazırlanan taahhütnameyi imzalamak zorunda oldukları bildirildi.

Sınavlara, son başvuru tarihi olarak 15 Ekim belirlenirken, sınavların 20-28 Ekim tarihlerinde Ankara Devlet Tiyatroları Macunköy Sosyal tesislerinde yapılacağı duyuruldu.
Stajyer sanatçıların görevlendirilecekleri iller ve sayıları

Görev yeri Adedi

Diyarbakır 7

Erzurum 7

Sivas 8

Van 10

Trabzon 1

Konya 5

Adana 4

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.