Diyarbakır’da Çok Dilli Konservatuvar Açılacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Diyarbakır Kayapınar Belediyesince resim, müzik, sinema, tiyatro halk dansları ve edebiyat alanında eğitim verecek çok dilli konservatuvar açılacak.

Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Dağ, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık bir yıldan bu yana Kayapınar Gençlik Kültür ve Sanat Merkezinde kültürel ve sanatsal etkinlik ve aktivitelerin sürdürüldüğünü bildirdi.

Yol, su, kanal gibi klasik belediyecilik anlayışının ötesinde şeffaf, demokratik, katılımcı ve sosyal bir yerel yönetim anlayışında olduklarını ifade eden Dağ, toplumsal ihtiyaçları gözeten sosyal belediyecilik anlayışının kentte geliştirilmesi çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Kayapınar Kültür ve Sanat Merkezinde konservatuvar açılmasının hedeflendiğini kaydeden Dağ, şu bilgiyi verdi:

“Merkez bünyesinde 2 yıllık bir konservatuvar açıyoruz. Konservatuvarda sinema, tiyatro, halk dansları, resim, müzik ve edebiyat olmak üzere toplam 6 dalda yoğunlaştırılmış eğitimler verilecek. Konservatuvar ile tüm alanlarda inceleme, araştırma ve üretim çalışmaları ile alternatif kültürel ve sanatsal ürünleri ortaya çıkarabilecek bir kültür, sanat ve edebiyat çalışması hedeflenmektedir. Yine her alan için temel sanat eğitimlerinin yanı sıra arşiv ve derleme çalışmaları da hedeflenmektedir. 2 yıllık bir eğitim müfredatının uygulanacağı konservatuvar çok dilli olarak yürütülecek. 15 Ekime kadar kayıtların alınacağı konservatuvara bu yıl 250 öğrenci alınması hedeflenmektedir.”

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.