‘Estampas Portenas’ Dans Gösterisi Türkiye’de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bugüne kadar Avrupa, Asya, Güney Afrika, Arjantin ve Amerika’da sahnelenen muhteşem gösteri 15 – 18 Ekim tarihleri arasında Türkiye’de.

GÖSTERİLER:

15 EKİM, CUMA TİM MASLAK SHOW CENTER – İSTANBUL 21:00

16 EKİM, CUMARTESİ TİM MASLAK SHOW CENTER – İSTANBUL 21:00

17 EKİM, PAZAR TİM MASLAK SHOW CENTER – İSTANBUL 15:30

18 EKİM, PAZARTESİ ANADOLU GÖSTERİ MERKEZİ – ANKARA 21:00

Estampas Portenas 1996 yılında Buenos Aires’te kurulmuştur. Arjantin Balesinde uzun yıllar dans eden koreograf Carolina Soler sayesinde tanındı.

Estampas Portenas Avrupa (Almanya, İngiltere, Hollanda, İspanya, İsviçre), Asya (Avusturalya, Kore, Malezya, Yeni Zelanda, Singapur) ve Güney Afrika turnelerine çıktı. Arjantin’de ve Amerika’nın da bazı eyaletlerinde sahnelendi.

İlk yılında Çin’de 60’tan fazla sahne performansı gerçekleştirdi. Arjantin’e dönüldüğünde ise General San Martin Cultural Center’da sahnelenen gösteri, sonrasında “yeteneği, güzelliği ve baştan çıkarıcılığı ile seyirciyi büyüleyen bir gösteri” olarak adından söz ettirdi.

Tango Feeling, Carolina Soler tarafından yaratılan Estampas Portenas’ın şovu; müzik, kostüm ve danslarıyla muhteşem bir tango seyretmenizi sağlıyor. Bu şov iki parçadan oluşuyor: The Milonga, daha çok geleneksel öğeler içeren bölüm ve The Show Astor Piazzola stilinde modern ve yeni tango öğelerini içeriyor.

Tango Feeling sizi tutkunun ve dansın tarihine bir yolculuğa götürüyor.

Carolina Soler Kimdir?
Kurucusu ve Sanat Yönetmeni

Peru’nun Lima yöresinde doğan ve büyüyen Carolina, 6 yaşında Lima Belediye’sinin bale okuluna gitti. 1972 yılında Choreartium Association Ballet’e girdi ve burada solo dansçı ve baş balerin olarak bir çok gösteride yer aldı. 1978 yılında Teatro Colon’a katıldı ve burada baş balerin olarak tüm klasik repertuarlarda seyircinin alkışını kazandı. Tangoya olan ilgisi 1996 yılında Raul Garello ile Estampas Portenas’ın kuruluşu sırasında dans ederken ortaya çıktı. Şirketin baş dansçısı, sanat yönetmeni ve koreograflığını üstlendi. Dünyanın bir çok ülkesinde de bu gruba liderlik yaptı. 1995 yılında Carolina Soler artistik çabaları sayesinde Adan Buenos Aires Ödülünü kazandı.

Dünya Basınından:

* Estampas Portenas Buenos Aires’in en çok alkışlanan tango gösterisidir. Bu büyüleyici baylar ve bayanlar gördüğüm en iyi tango artistleridir.
Theodore Bale, Boston Herald, Ocak 2008.

* Dünyanın en iyi kompozitörü Astor Piazzola tarafından düzenlenen Estampas Portenas’ı görmeyen her kişi, bu yüzyılın en güzel gösterisini kaçırmış demektir. Bunu ben size açıklayabilirim, ama yine de siz mutlaka görmelisiniz. New York Magazine, New York 2008.

* Tüm dansçılar çok yetenekli ve müzikler muhteşem. Gecenin sonunda tangonun büyüsünün sizi içine aldığını perde kapanırken ki heyecanlı alkışlar ve ıslıklar sayesinde hissediyorsunuz.
The Age, Melbourne Avustralya 2007.

* Ms. Soler, tangoya yeni bir bakış getiriyor. Şovun büyüleyici yanının bir nedeni de inanılmaz güzel kesilmiş kostümleridir.”
Gia Kurlas, The New York Times, Kasım 2006.

Konsercini

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.