Kadın Sığınağı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cücenoğlu’nun yeni oyunu Kadın Sığınağı 22 Ekim’de İstanbul’da perde açacak!

Oyunları Dünyanın birçok ülkesinde sahnelenmekte olan ve bu sezon oyun yazarlığında 40’ıncı yılı olan, Tuncer Cücenoğlu’nun yeni oyunu KADIN SIĞINAĞI 22 Ekim’de İstanbul seyircisiyle Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi’nde buluşuyor ve 31 Ekim tarihine kadar sürüyor. Sonrasında ise sezon sonuna kadar Devlet Tiyatrolarının İstanbul’daki diğer sahnelerinde izleyiciye sunulacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı olarak gösterime girecek olan KADIN SIĞINAĞI’nı Devlet Tiyatrosu rejisörlerinden Serpil Tamur yönetiyor.

Giysi tasarımı ve çevre düzeni Şirin Dağtekin Yenen, Işık tasarımı Ayhan Güldağları, Dans düzeni Yeşim Alıç tarafından gerçekleştirilen KADIN SIĞINAĞI’nın onbir kadın oyuncudan oluşan kadrosu da şöyle: Defne Yalnız, Ayla Baki, Fatma Öney, Gamze Yapar Şendil, Melek Gökçer, Müge Arıcılar, Şule Gezgöç, Öykü Başar, Hayat Olcay, Tuğçe Şartekin ve Şenay Kösem.

KADIN SIĞINAĞI’nın müzikleri ise Dünyaca ünlü keman virtüözü Farid Farjad’ın parçalarından oluşuyor.

Mitos Boyut Yayınevi’nde kitap olarak da yayımlanan KADIN SIĞINAĞI, Rusça, Bulgarca, Gürcüce ve İngilizce’ye çevrildi. Başta Almanca olmak üzere birçok Dünya diline de çevriliyor.

Oyunla ilgili ilk sevindirici haber Rusya’dan geldi ve Kumuk Maksim Gorki Tiyatrosu KADIN SIĞINAĞI’nı repertuarına aldı. Rusya’daki provalara Kasım ayında başlanacak ve oyun büyük olasılıkla 25 Aralık’ta Rus seyirciyle de buluşacak.

Farklı nedenlerden, bir kadın sığınma evine toplanmış olan kadınların yaşamlarından bir günün anlatıldığı KADIN SIĞINAĞI’nda, gazetelerin arka sayfalarında okuduğumuz yaşamlar gözler önüne seriliyor ve kadına yönelik şiddet ve sömürü sorgulanıyor.

HaberTürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.