Kadınlardan Suç Duyurusu ve Boykot Çağrısı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İzmir’deki kadın örgütleri, Fatmagül’ün Suçu Ne filmi ile ilgili yayınları nedeniyle Haber Türk televizyonu, Haber Türk ve Şok gazeteleriyle tiyatrocu Ali Poyrazoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Kadınlar, ayrıca “boykot” çağrısı yaptı.

Fatmagül’ün Suçu Ne filminin ardından egemen medya tarafından yeniden üretilen kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık, İzmir’deki kadın örgütleri tarafından yargıya taşındı. Bayraklı’daki İzmir Adliyesi’nde buluşan kadınlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmek üzere suç duyurusu dilekçesini verdi.

Kadınlar, dilekçelerinde, tecavüzle dalga geçen bir skece yer verdiği için Haber Türk televizyonu ve program yapımcısı Ali Poyrazoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayrıca, “Fatmagüllü şişme kadın” haberi nedeniyle Şok Gazetesi ile “Fatmagül’ün donu” başlıklı haber nedeniyle de Haber Türk gazeteleri de yargıya taşındı. Dilekçede, söz konusu basın kuruluşlarıyla program ve haberleri yapan kişilerin, “halkın bir kısmını cinsiyeti nedeniyle aşağılama” ve “suça tahrik” suçlarından yargılanmaları istendi.

“TECAVÜZ BİR SUÇTUR”

Duruşma sonrasında kadınlar adına açıklama yapan Avukat Nazan Sakallı, “Biz kadınlar, tecavüzü komik, eğlenceli, seksi ya da erotik bulmuyoruz. Biz buna gülmüyor, tahrik olmuyor, keyiflenmiyoruz” dedi.

“Bizim bu adamlara söyleyecek tek sözümüz var: Tecavüz bir suçtur ve sizler de bu suça ortak olmaktasınız” diyen Sakallı, Haber Türk ve Şok gazetelerini de boykot ettiklerini duyurdu. Avukat Sakallı, “Habertürk Televizyonu’nu ve Ali Poyrazoğlu’nun içinde bulunduğu hiçbir programı izlemeyeceğiz. Sizleri de bu kişi ve kuruluşları boykot etmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

DİZİNİN KADIN OYUNCULARI VE YÖNETMENİNE ÇAĞRI

Avukat Nazan Sakallı, Fatmagül’ün Suçu Ne filminin kadın oyuncularıyla ile kadın yönetmenine de seslenerek, “Sizin ürettiğiniz bir televizyon yapımının, reyting uğruna, topluma bu şekilde servis edilmesine, aşağılanmasına tepki göstermenizi bekliyoruz. Sizin de sesinizi sesimizin yanında duymak istiyoruz” dedi.

Fıratnews

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.