KargART Kasım Ayı Atölyeleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Sahne Tasarımına Giriş Atölyesi”

Eğitmen: Damla Hacaloğlu

Tarih / Saat: 20- 21 Kasım 2010, Cumartesi ve Pazar tam gün

Seviye: Seviye aranmamaktadır.

Katılımcı Sayısı: Katılımcı sayısı en fazla 10 kişi ile sınırlıdır.

Katılımcı Ücreti: İki gün toplam 12 saat yapılacak bu çalışmanın ücreti 230 TL’dir.

 

Tiyatro, Film ve TV sahnelerinde farklı bir tasarım yapabilmenin temel bilgilerinin gösterileceği bu atölye kavramsal ve uygulamalı olacaktır.Dünya örneklerinden yararlanarak katılımcının kendi yaratı gücünün ortaya çıkması için çalışılacaktır.

 

Tekst ve konsept analizi üzerine de çalışılacak bu atölyede katılımcılar tarafından eskiz tasarılar yapılacaktır.

 

Bu atölye sayesinde Sahne tasarımı konusunda yeni bir bakış edinip, tasarı dünyasına giriş yapmış olacaksınız.

“Yaratıcılık ve Farkındalık Atölyesi”

Eğitmen: Damla Hacaloğlu

Tarih / Saat: 13 & 14 Kasım 2010, Cumartesi ve Pazar tam gün.

Seviye:  Seviye aranmamaktadır.

Katılımcı Sayısı:  Katılımcı sayısı en fazla 6 kişi ile sınırlıdır.

Katılımcı Ücreti: İki gün toplam 12 saat yapılacak bu çalışmanın ücreti 230 TL’dir.

Gösteri sanatı ve diğer disiplinlerin teknik ve yöntemleri ile; kendini, vücudunu, duygularını ve çevredeki herkesi ve her şeyi daha iyi algılayabilmek, tanımak ve fark etmek, duygusal zekanı geliştirmek ve etkinleştirmek, duyu organlarını daha etkin bir şekilde kullanabilmek, alıştığının dışında farklı bir gözle çevrene bakmayı sağlayabilmek, kendine hakim olabilmek ve yaratıcılığı arttırabilmek, empati kurabilmek ve ilişkilendirme becerilerinizi arttırabilmek isteyen herkes için disiplinlerarası bir atölye çalışması…

Çalışmanın sonunda katılımcılar ile bir gösteri hazırlanacaktır.

“Yaratıcılık ve Farkındalık Atölyesi” Yönlendiricisi / Damla Hacaloğlu

Disiplinlerarası sanatçı ve eğitmen Damla Hacaloğlu; lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Seramik bölümünde tamamladıktan sonra Disiplinlerarası Sanat ve Sahne Tasarımı üzerine çift Master eğitimini yapabilmek için California Institute of the Arts ABD/Los Angeles’a gitti. 5 yıl boyunca bulunduğu ABD’de birçok gösteride gerek yaratıcı, gerek sahne tasarımcısı olarak bulundu. Modern tiyatronun büyük isimlerinden olan Richard Foreman’ın Sophie Haviland ile birlikte yaptığı ortak bir çalışma olan “BAD BEHAVIOR” ‘da çalıştı. Los Angeles’ta bulunduğu süre zarfında Daniel Schmid ve Bela Tarr gibi önemli isimlerin atölye çalışmalarına katıldı.

New York’ta yaşadığı süre boyunca Micheal Counts, Todd Reynolds, The Wooster Group gibi ünlü gruplar ve sanatçılar ile çalışma imkanı oldu. New York’ta bulunduğu süre içinde devlet okulunda çocuklara performans eğitmenliği yaptı.

Bir süre önce Türkiye’ye dönüş yaptığından beri çeşitli sergilerde ve projelerde bulunuyor. Türkiye’ye döndüğünden beri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Modern Dans Bölümünde kendi tasarladığı bir Disiplinlerarası Sanat dersinin eğitmenliğini yapmaktadır. Aynı zamanda Bilgi Üniversitesi’nde “Introduction to Interdisciplinary” dersini de vermektedir. 14. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde prömiyerini yapan “Gökkuşağı” projesinin de yaratıcısıdır. Hacaloğlu, uluslararası sanatçı birlikteliği ile ve bireysel disiplinlerarası sanat projelerini halen sürdürmeye devam etmektedir.

www.damlahacaloglu.org 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.