Kocaeli’nin Tiyatro İlgisi Gişe Kapattırdı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sezona fırtına gibi başladı. Perdelerini 1 Ekim Perşembe günü “Resimli Osmanlı Tarihi” adlı oyunla açan Şehir Tiyatroları’na vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Kocaelili tiyatro severler, Osmanlıdan Cumhuriyete, toplumumuzun siyasal serüvenini eleştirel, ironik ve keyifli bir komedyaya taşıyan oyuna adeta akın ediyor. Oyun Gölcük Kazıklı Kervansaray ve İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde sahneleniyor. 1 Ekim’den bu yana 7 gösterim gerçekleştiren oyunu 3 bin kişi izledi. Bugün (Cuma)ve yarın (Cumartesi)SDKM Büyük Sahne’de perde açacak oyun için yerler şimdiden doldu.

7 gösterim 3 bin izleyici

1 Ekim Perşembe günü perdelerini açan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’na vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Şehir Tiyatroları sezonu Turgut Özakman’ın yazdığı Ali Sürmeli’nin yönettiği “Resimli Osmanlı Tarihi” adlı oyunla açtı. Oyun ilk gösterimi ve galasını 16. yüzyıl Osmanlı yapısı olan Gölcük Kazıklı Kervansaray’da yaptı. O günden bu yana kadar oyun hem Gölcük hem de İzmit SDKM Sahnesi’nde 7 gösterim yaptı. Oyuna büyük ilgi gösteren vatandaşlar Gölcük ve SDKM Büyük Sahne’yi tıklım tıklım doldurdu. 6 gösteri yapan oyunu toplam 3 bin seyirci izledi.

Biletler tükendi

“Resimli Osmanlı Tarihi” adlı oyun bugün (Cuma) ve yarın (Cumartesi)İzmit SDKM Büyük Sahne’de perde açacak. Ancak yoğun ilgi nedeniyle oyunun biletleri şimdiden tükendi. Oyun aynı ilgiyi 1-5 ve 12 Ekim tarihlerinde sahnelendiği Gölcük Kazıklı Kervansaray’da da gördü. Oyuna çevre ilçelerden de özellikle gençler ilgi gösterdi.

19-26 Ekim Kervansaray’da

Şehir Tiyatroları sanatçılarının rol aldığı kostüm, dekor ve ışıklarıyla da büyük beğeni toplayan oyun 19-26 Ekim tarihlerinde Gölcük Kervansaray Sahnesi’nde perde açacak Oyun Kasım ayı içinde ise SDKM Büyük Sahne’de olacak.

İnternet Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.