KTÜ Öğrencilerinden “Kayıt Parası” Protestosu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) bir grup öğrenci, kayıt parası alınmasını mini bir tiyatro gösterisiyle protesto etti.

KTÜ Öğrenci Kolektifi tarafından düzenlenen protesto gösterisinde grup, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi önünden Rektörlük binası önüne kadar yürüdü. Yürüyüş esnasında padişah kıyafeti giyen bir öğrenci, fotokopi kağıdından bastırılan 100 TL’lik banknotları yoldan geçenlere uzatarak, “Eylem yapmayın, alın size kayıt paralarınızı geri veriyorum, yürümeyin” dedi.

Grup adına bir açıklama yapan Sinem Kara, kayıt parası alınmasına tepki göstererek, “YÖK tarafından arttırılan kontenjanlarla öğrenci sayısı her yıl artan üniversitemizde yeni kayıt yaptırmaya gelen üniversiteliler; asılan duyurular ve KTÜ görevlilerinin yardımıyla ilk olarak vezneye yönlendiriliyor. Öğrenci işlerine kurulan vezneye 100 TL zorunlu bağışı yatırmadan kaydının yapılamayacağı söylenen üniversitelilere bağış yaptığına dair bir makbuz değil, üzerinde üniversitenin adının yazılı olduğu çantalar veriliyor. Soygun çantayla örtbas edilmeye çalışılıyor” dedi.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler olaysız şekilde dağıldı.

Medya73

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.