Kürtler Uluslararası Kültür Festivali’nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Almanya’nın başkenti Berlin’de 16-17 Ekimleri tarihleri arasında değişik göçmen gruplarından 30’a yakın kuruluşun desteğiyle Uluslararası Kültür Festivali düzenleniyor. Festivalin organizasyonları arasında yere alan Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM), Kürt kültürünü tanıtacak.

Berlin önümüzdeki hafta sonu göçmenler açısından önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Almanya’daki göçmen örgütlerinin işbirliğiyle Berlin’de 16 Ekim Cumartesi günü Uluslararası Kültür Festivali düzenlenecek. 11 bin kişilik kapasitesiyle Berlin’in en büyük salonlarından biri olan Max-Schmeling-Halle’de yapılacak festival, iki gün sürecek.

Pablo Neruda, Nazım Hikmet ve Bertolt Brecht gibi dünyaca ünlü şair ve yazarların eserlerinden bölümlerin okunacağı festivalde göçmenler kendi kültürlerini tanıtma fırsatı elde edecekler. Festivalin bir diğer amacı ise göçmen örgütlerinin tecrübelerini birbiriyle paylaşmasını sağlamak.

Almanya’nın yanı sıra birçok Avrupa ülkesinden değişik göçmen gruplarının katılacağı festivalin oldukça renkli geçmesi bekleniyor. Kürt kültürünün de tanıtılacağı festivalde izleyicilere Kürtçe bir dinleti sunulacak.

Almanya’da artan göçmen tartışmalarına dikkat çeken Festival Tertip Komitesi, böyle bir etkinliğin ihtiyaç doyduğunu bildirdi. Festival Tertip Komitesi’nde Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM) ve ATİF (Almanya Türkiyeli İsçiler Federasyonu) gibi kuruluşlar da yer alıyor.

FıratNews

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.