“Kutsal Döngü” Türk Tiyatrosu Antolojisi’nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Erkek’in ”Kutsal Döngü” adlı oyunu, Fransa’da yayımlanan Türk Tiyatrosu Antolojisi’nde yer aldı.

AÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, L’espace d’un instant ve Non Lieu yayınevleri tarafından yayımlanan ve ”Un Oeıl Sur Le Bazar” adını taşıyan 430 sayfalık antolojide, geçmişten günümüze 25 yazarın oyunlarına ve o oyunlarla ilgili değerlendirmelere yer verildi.

Dominique Dolmieu ve Zeynep Su Kasapoglu’nun yönetiminde ve Sedef Ecer’in işbirliğiyle hazırlanan antolojide, ”Haldun Taner, Yaşar Kemal, Aziz Nesin, Melih Cevdet Anday, Vasıf Öngören, Turgut Özakman, Memet Baydur, Ferhan Şensoy” gibi yazarların oyunları bulunuyor.

Jean-Louis Mattei tarafından Fransızcaya çevrilen Kutsal Döngü (Le Circle Sacre), 2007 yılında da, Avrupa Tiyatro Konvansiyonları Kataloğu’nda yer almıştı.

Türkiye’de, MitosBoyut Yayınları tarafından yayımlanan ve İstanbul Şehir Tiyatroları repertuvarına da alınan Kutsal Döngü, 2004 yılında, Prof. Dr. Nurhan Karadağ’ın yönetiminde AÜ Devlet Konservatuvarında sahnelenmişti.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.