Leyla’nın Evi Yola Çıktı! Bursa, Ankara ve Aksaray’da!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

1992 yılından beri Türk Tiyatrosu’nun en önemli Oyuncularını, dünya tiyatrosunun en önemli Oyunlarında seyirciyle buluşturmayı hedefleyen Tiyatrokare yeni tiyatro sezonunda da iddialı Oyunlarla perde dedi.

Zülfü Livaneli’nin 60 baskı yapan ve büyük beğeni toplayan kitabı “Leyla’nın Evi”nden sahneye uyarlanan, Nedim Saban’ın yönettiği yaz boyunca İzmir, Bodrum gibi noktalarda başarıyla sergilenen ve kapalı gişe oynayan Tiyatrokare Oyunu “Leyla’nın Evi” , Ekim ayıının son haftasında Bursa, Aksaray ve Ankara’da tiyatroseverlerle buluşuyor. Oyunun basın galası Aralık ayında yapılacak.

24 Ekim Pazar saat: 20.30’da Bursa Tayyare Salonu’nda Bursalı’larla buluşacak olan Oyun, 25 Ekim Pazartesi ve 28 Ekim Perşembe saat: 20.00’da Ankara Çayyolu Sahnesi’nde sahnelenecek.

26 Ekim Salı saat: 20.00’da Ankara ODTU’de ve 27 Ekim Çarşamba 20.00’da Aksaray’da Aksaray Kültür Merkezi’nde izlenebilecek olan “Leylanın Evi” zengin prodüksiyonu ile öne çıkıyor. Geçen sezon çok olumlu eleştiriler alan ve kapalı gişe oynanan “Leyla’nın Evi” nde Celile Toyon, Nuri Gökaşan,Volkan Severcan,Ayça Varlıer, Onur Bayraktar, Melda Gür, Ethel Mulinas, Meral Asiltürk, Serhat Kaplan performanslarıyla alkışlanıyor.

Oyun, evi elinden alınan Leyla’nın şahsında, Osmanlı’dan günümüze İstanbul’un dönüşümü, göçmenlik, mülkiyet hakları, kuşak ve kültür çatışmaları, birbirini hiç tanımayan üç ayrı karakterin yaşamlarının kesişmesi üzerinden anlatılıyor. Kuşak çatışmalarının anlatıldığı Oyunun müzikleri Zülfü ve Ferhat Livaneli’ye ait.

Tiyatrokare’nin Oyunları ile ilgili geniş bilgi www.tiyatrokare.com.tr adresinden ya da (212) 2301618 numaralı gişe telefonundan ulaşılabilir.

Haberler

Paylaş.

Yanıtla