Nuda Gençlik Kültür Sanat Merkezi Açıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mersin’de Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) tarafından Nuda Gençlik Kültür Sanat Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Mersin’de Nuda Gençlik Kültür Sanat Merkezi, “Her yerde Devrimci Sanat” sloganıyla açıldı. Açılışa BDP Van Milletvekilli Özdal Üçer, BDP İl Başkanı Cihan Yılmaz, BDP PM üyeleri Musa Ertaş, Ali Rıza Yurtsever, DYG temsilcileri ve Barış Anneleri katıldı.

Gençlik Kültür Evi’nde balonlar üzerinde Kürtçenin kurmanci ve zazaca lehçeleri ile Türkçe ve Arapça olmak üzere 4 dilde “hoş geldiniz” yazıları ile Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol ve Müslüm Doğan isimleri yer aldı. Açılışta kısa bir konuşma yapan BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz, herkesin dilini dinini, inancını yaşayabilmenin koşularının yaratabilmesi inancında olduğunu belirtti.

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, “Açılan Gençlik ve Kültür Evi’nin barışa vesile sağlanması inancındayız. Özgürlük mücadelesi gençler ile başladı. İnanıyorum ki gençler ile başarılacaktır. KCK’nin ısrarcı barış tutumuna karşı savaşı körükleyenler mecliste savaş kararı çıkaran parlamenterler, savaş projesi gerçekleştiren generaller, biz biliyoruz ki savaş Kürt ve Türk halkına Mezopotamya ve Anadolu halkına bir işkenceyi amaçlamıştır. Biz biliyoruz ki ne bu savaşın projeleri gerçekleştiren generallerin ne de projeyi meclisten onaylatan parlamenterlerin çocukları da askere gitmiyor” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalar ardından barış anneleri kültür evinin açılışını yaptı.

Fıratnews

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.