Palyaço Kongre Üyesi Oldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet başkanlığı ve genel seçimlerin yapıldığı Brezilya’da, bir palyaço en çok oyu alarak Kongre üyeliğine seçildi.

Genellikle palyaço ismi Tiririca ile tanınan Francisco Everardo Oliveira Silva, seçimlerde Sao Paulo eyaletindeki oyların 1.3 milyonunu alarak Kongre üyesi seçildi. Bu oy oranının, ülkenin en kalabalık nüfuslu eyaletinde ikinci konumdaki adaya verilen oyların iki katından fazla olduğu belirtildi.

Tiririca’nın, seçim kampanyası sırasında seçmenlerden, ”Bundan daha kötüsü olamaz” şeklinde esprili bir slogan kullandığı ve Kongre’de siyasilerin nasıl vakit geçirdiğini rapor edeceğine söz verdiği kaydediliyor. Kampanya reklamlarında 45 yaşındaki Triririca’nın, ”Bir Kongre üyesi ne yapar? Aslında bilmiyorum ama bana oy verin, size anlatacağım” dediği belirtiliyor.

Sahne adı ”huysuz” anlamına gelen Triririca, savcıların, okuma yazma bilmediğine ilişkin bir kanıt nedeniyle seçime katılmasına engel olmasından son anda kurtulduğu kaydedilirken, Triririca’nın adaylığının kendiliğinden ya da göründüğü gibi masum olmayabileceği ifade ediliyor.

Tiririca’nın iyi finanse edilen kampanyasının diğer siyasilerin seçilmesine yardım edeceği, Brezilya’nın seçim kuralları gereği kazandığı fazla oylarını diğer adaylara devredebileceği belirtiliyor.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.