‘Pink Floyd Balesi’ İstanbul’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İtalyan La Scala Tiyatro Bale Topluluğu’nun, 1972 yılında efsane rock grubu Pink Floyd’un canlı performansı ile dünya prömiyerini yaptıkları ‘Pink Floyd Balesi’ ilk kez, 25-28 Kasım tarihleri arasında, İstanbul Kongre Merkezi’nde Türk sanatseverler ile buluşacak.

İstanbul Kongre Merkezinde, konuya ilişkin yapılan basın toplantısında konuşan iş adamı ve projeye ev sahipliği yapacak Celaleddin Bilgiç, ‘Pink Floyd Balesi’ni Türkiye’ye taşımaktaki amaçlarının, İtalya ve Türkiye arasındaki, kültür ve sanat ilişkisini desteklemek olduğunu söyledi. Bilgiç, İstanbul Kongre Merkezi’nde, dört günde beş gösterim ile İstanbul ve Türkiye sanatseverleri ile buluşacak olan projenin ev sahibi olarak çok heyecan duyduğunu belirtti.

‘KARDEŞ ŞEHİR’

Celaleddin Bilgiç, “Türkiye ve İtalya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve devamlılık arz eder hale gelmesini sağlamak açısından, ön ayak olduğumuz birçok projeden biri olan ‘Pink Floyd Balesi’yle, tüm sanatseverlerin nezdinde, önemli bir noktada olduğumuzu düşünmekteyim” dedi. Bilgiç, La Scala Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Pink Floyd Balesi’nin, klasik bale, modern dans ve rock müziğini birleştiren önemli bir proje olduğunu ifade etti.

‘Pink Floyd Balesi’nin, uzun yıllardır dünyanın birçok ülkesinde gösterimler yaptığını ve beğeni ile karşılaştığını belirten Bilgiç, şunları söyledi:

“Bu projeyi Türkiye’ye taşımaktaki amacımız, İtalya ve Türkiye arasındaki, kültür ve sanat ilişkisini desteklemektir. Ayrıca, La Scala’ya olan şahsi hayranlığım ve Milano ile İstanbul arasında temelleri atılmış ve kararları alınmış, ‘Kardeş Şehir’ durumunu daha da pekiştirmek istedik.”

‘DAHA FAZLA KÜLTÜREL ARZ YARATMAK ZORUNDAYIZ’

Milano Kültür ve Sanattan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Maximiliano Finazzer Flory da yaptığı açıklamada, her projenin bir planının olması gerektiğini, en azından gelecek beş yılı görerek çalışmanın şart olduğunu söyledi.

İstanbul ve Türkiye’yi dostları olarak görmek istediklerini ve bu nedenle de daha fazla kültürel arz yaratmak zorunda olduklarını hissettiklerini bildiren Flory, “Böylece Avrupa’da yeni bir kimlik yaratılmasında, tarih, gelenek, alışkanlıklar, deneyimler farklı farklıyken bir araya getirilecek. Bu farklılıktan bir değer yaratmak, küreselleşmeyi iyi hale getirmenin bir yolu olacaktır” dedi.

‘SİYASETTEN DAHA İYİ SONUÇLAR ELDE EDİLEBİLİR’

Flory, proje ile İtalya ve Türkiye arasındaki, kültür ve siyaset ilişkisinin daha iyi hale getirilebilir olduğunu belirterek, “Özellikle bundan, siyaseten daha iyi sonuçlar elde edilebilinir. Şimdi Türkiye ile İtalya arasında ekonomi gelişmiştir. Bizim düşüncemiz de ekonomi ve ticaret ileri gittiyse bunun sebebi kültürlerimizin benzemesidir. Dolayısıyla temelde zaten son derece verimli bir toprak var ve onun üzerinde çalışabiliriz. Mutlaka daha ileriye götürülebilecek bir potansiyel. La Scala’nın burada bulunması, ilk deneyim olacak” dedi.

İtalya’nın İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini de iki ülke arasında dört dörtlük bir ilişki olduğunu ve büyük bir dostluğun ulusları birbirine bağladığını dile getirdi.

‘AB YOLUNDA TÜRKİYE’YE EN BÜYÜK DESTEK İTALYA’DAN’

Aynı zamanda da iki ülkenin siyasi kurumları arasında da çok sıkı bir iş birliği varlığından söz eden Alberini, şunları ifade etti:

“Her zaman hatırlatmak istediğimiz şey, İtalya’nın, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girişinde, büyük destek veren ülke olduğudur. Biz ilişkileri kolay hale getirmeye çalışıyoruz. Son beş yılda Türkiye’ye yatırım yapan İtalyan iş adamı sayısı iki katına çıktı. Gerçekten çok yoğun ilişkiler var. Bu gösteri ise gerçekten çok, ama çok üst nitelikli bir gösteri. Biz bunu İstanbul’a getirebildiğimiz için çok mutluyuz. Hem de tam Avrupa’nın spotları kültür başkenti olma sebebiyle İstanbul’a çevrilmiş durumdayken. İtalya ve Türkiye arasındaki tüm iş kolları ve sektörlerde, siyasetçiler açısından olsun, girişiciler açısından olsun, arada sırada dikkatimizi üst nitelikli bu şekildeki programlara yoğunlaştırmak gerekmektedir. Bu gibi etkinlikler çok geniş bir yelpazeye yayılan etki yaratmaktadır. Mutlaka çok sayıda da gencin dikkatini çekeceğimizi düşünüyorum.”

La Scala Tiyatrosu Bale Topluluğu Direktörü Makhar Vaziev de Türkiye’ye getirdikleri için mutlu olduklarını bu projenin, kültürel ilişkilerin gelişmesi açısından önemli olduğunu düşündüklerini söyledi.

‘PİNK FLOYD BALESİ’

İtalyan La Scala Tiyatro Bale Topluluğu’nun, 1972 yılında efsane rock grubu Pink Floyd’un canlı performansı ile dünya prömiyerini yaptıkları ‘Pink Floyd Balesi’ ilk kez, 25-28 Kasım’da, İstanbul Kongre Merkezinde Türk sanatseverler ile buluşacak.

Koreograf Roland Petit’in yaratıcılığı ile bütünleşen ve Pink Floyd Grubunun 13 şarkısının kullanıldığı eser, şimdiye kadar en uzun hali olan 90 dakikalık bir performans ile Türk sanatseverine sergilenecek.

Gösteri ilk kez Fransa’nın Marsilya kentinde sahne almıştı.

HaberTürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.