Prometheia, Usta Sanatçılardan Oluşan Kadrosu ile Sahnede!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Oyun,

İki kişilik

Prometheus ile Asya…

Ya da,

Tek kişilik

Ama hem erkek, hem dişi…”

“… kadın olmaktan korkma öz kızım, kendi canım…”

“…kadın, erkek kendi cennetimde yaşamak istiyorum insanca…”

Usta tiyatro sanatçısı Yılmaz Onay’ın yazdığı ve Genel Sanat Yönetmenliğini yaptığı Prometheia bu sezonda seyircisi ile buluşmaya devam ediyor!

Şener Sonuşen’in yönetmenliğini, Serdar İleri’nin ise yönetmen yardımcılığını üstlendiği tek kişilik oyunun yaratıcı kadrosunda tiyatro ve sinema dünyasının önemli isimleri bulunuyor; müziklerde ödüllü müzisyen Rahman Altın, dekor tasarımında Zafer Kanyılmaz, kukla tasarım ve uygulamada Alpay Ekler (Üsküdar Karagöz Tiyatrosu ve Tiyatro Merdiven), kostüm tasarımında ünlü modacı Simay Bülbül, efekt tasarımında Erol Adilçe (Fono Film), efekt uygulamada Erdoğan Aktepe, ışık tasarımında Mehmet Bilen, vücut makyajında ise Selin Saygılı’nın imzası bulunan oyunda, kukla seslendirmeleri ise usta tiyatro sanatçıları Altan Erkekli, Altan Gördüm, Erkan Taşdöğen ve Vahide Gördüm tarafından yapılıyor.

Gülşah Özdemir’in dört farklı karakteri canlandırdığı ve üç kukla ile birlikte oynadığı tek kişilik oyunda, aklın ateşini tanrılardan çalıp insanlara veren ve medeniyeti başlatan Prometheus’un aslında Anadolu kültürüne ait bir kadın kahraman olduğu ve batı kültürünün yaratıcıları tarafından nasıl değiştirilip-dönüştürüldüğü anlatılıyor.

23 Mart tarihinde galası yapılan oyun, bu güne kadar Dormen Tiyatrosu, Su Gösteri Sanatları Sahnesi, Ataşehir Belediyesi Tiyatro Festivali, 1. Ayvalık Gençlik Günleri ve 4. Uluslararası Ankara Ethos Festivali’nde ve pek çok tiyatro mekanında seyircisi ile buluştu. Prometheia,

8 Kasım Pazartesi gecesi saat 20:30’ da Su Gösteri Sanatları Sahnesi’nde 2011 sezonuna merhaba diyecek.

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.