Serginin Başına Gelmeyen Kalmadı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bimeras Kültür Vakfı’nın düzenlediği Free Zone İstanbul (Serbest Bölge İstanbul) sergisinin başı beladan kurtulmadı.

Bimeras Kültür Vakfı’nın düzenlediği Free Zone İstanbul (Serbest Bölge İstanbul) sergisinin başı beladan kurtulmadı. Geçen 16 ekimde serginin Beşiktaş‘taki etkinliklerinde, CHP’li gençler, Atatürk temalı esere saldırıp, yerinden sökmüşlerdi. Dün de Üsküdar’da sokak tabelası şeklinde tasarlanan 25 adet eser belediye ekipleri tarafından toplandı.

Olay, etkinliği düzenleyen Bimeras Kültür Vakfı’na önce hırsızlık gibi yansıtılırken semt esnafı eserlerin zabıta tarafından götürüldüğünü söyledi. 31 ekime kadar izni bulunan serginin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait ekiplerce mi yoksa Üsküdar Belediyesi’nce mi toplatıldığı tartışma konusu. Her iki belediye de eserleri kendilerinin toplamadığını iddia ediyor.

Beşiktaş’ta CHP’li gençlerin saldırdığı eser, Kemalizm’in bir din gibi algılanıp algılanmadığını sorguluyordu. Eser, Hollandalı sanatçı Rosan Bosch ve Danimarkalı Rune Fjord tarafından tasarlanmıştı.

CHP saldırıyı kabul etti

Bu arada Beşiktaş’taki saldırı nedeniyle Bimeras Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Silier’i telefonla arayan İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek özür diledi. Şimşek, saldırıyla ilgili haberin Taraf‘ta yayımlanmasının ardından gazetemizi arayarak saldıran grubun CHP’li olmadığını söylemişti.

CHP İstanbul İl Başkanlığı dün yazılı bir açıklama yaparak saldırganların CHP Gençlik Kolları üyesi olduğunu kabul etti. CHP Yönetimi iki kişi hakkında disiplin soruşturması açıldığını bildirdi. Açıklamada, “Hangi fikri yansıtırsa yansıtsın CHP’nin, sanata ve sanatçıya yönelik özgürlükçü ve saygılı yaklaşımı aynı duyarlılıkla devam edecektir” dendi.

Taraf

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.