Shaman Dans Tiyatrosu 7EDİ ile İstanbul’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Shaman Dans Tiyatrosu’nun yeni gösterisi “7EDİ” 3-6 Kasım tarihleri arasında, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde İstanbullularla buluşacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle hayata geçirilen “7 Bölgeden 7 Tepeye” projesinin son ayağı olan “7EDİ” Patrick De Bana, Ersin Aycan, Çiğdem Tezcür, Uğur Seyrek, Yıldız Çankaya, Selçuk Borak gibi ünlü koreografların imzasını taşıyor.

Yönetmenliği’ni Murat Uygun’un, koordinatörlüğünü Kerem Kuraner’in üstlendiği projenin müzikleri Oğuzhan Balcı tarafından yapıldı. Ünlü balerin Sibel Sürel’in misafir dansçı olarak yer alacağı projede, 35 dansçı performans sergileyecek. Boğaz, Kapalıçarşı, Martılar, Kız Kulesi, Topkapı, Selimiye, Galata gibi mekan ve temalardan yola çıkarak hazırlanan gösteri, şimdiden yurtdışındaki festivallerden davet almaya başladı bile. 

Provalarına Mart ayında başlanan gösterinin kostüm tasarımı Serdar Başbuğ, ışık tasarımı Arek Nişanyan, video-filmleri ise Şafak Türkel tarafından hazırlandı.

Farklı dans disiplinlerinden tekniklerin kullanıldığı, İstanbul’a değişik bir açıdan bakan bu iddialı gösteri, İstanbul’un tarihinde farklı dönemlerden kesitler sunacak.

Magazinci

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.