Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Eğitim Yönetmenliği ve İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuar Bölümü destekleriyle, yıkılıp yok edilen mahallenin müzik ve sanat kültürünü yaşatabilmek amacıyla hayata geçirilen Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi, 2010 yılının Mayıs ayından bu yana çalışmalarını sürdürmektedir.

Yıkılan mahalleden çevreye taşınmış ve çevrede oturan 8-16 yaşlarında toplam 50 çocuğun, Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi’nde keman, ritim, dans, nota bilgisi, gitar, viyolonsel, drama ve pratik İngilizce dersleri devam ediyor.

Eğitim programını ve eğitmen kadrosunu İTÜ Konservatuarının belirlediği atölyede dersler, yıkılan mahallenin kenarında 3 katlı, küçük bir binada yürütülüyor, esnek ama ciddi bir eğitim programı uygulanıyor.

Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi’ni, kentsel dönüşüm uygulamalarının sıklıkla gündeme taşındığı bugünlerde, bir mahallenin fiziksel ve kültürel olarak yok edilmesinin ardından, doğru bir kentsel yenileme ve dönüşüm uygulaması olarak yapılabileceklere örnek olarak sizlere tanıtmak istiyoruz.

31 Ekim Pazar günü, 15.00 – 17.00 saatleri arasında Babylon’da gerçekleşecek Tahribad-ı İsyan HipHop grubu ve Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi Genç Sanatçılar NADA gösterisinde sizleri bekliyor.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.