Tiyatro Emekçisi Parkan Özturan İçin Yardım Kampanyası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Şeker hastalığından bir bacağını kaybeden Türkiye tiyatrolarının ünlü oyuncusu ve yönetmeni Parkan Özturan için Almanya’daki tiyatrocular ve El Ele Engellilerle Dayanışma Derneği yardım kampanyası başlattı.

Sigortalı olmadığı için tüm birikimleri yutan ilaç ve hastane masrafları yüzünden zor duruma düşen 42 yıllık tiyatro emekçisine protez takılması ve ilaç masraflarını karşılayabilmek için Köln Temaşa Tiyatrosu ve Hamburg Denge, Asmin ve İletişim İstasyon tiyatroları El Ele Engellilerle Dayanışma Derneği’nin koordinasyonu altında bir yardım kampanyası başlattılar.

Parkan Özturan ile iletişim halinde Köln Temaşa Tiyatrosu oyuncusu Meral Erçin, Hamburg’da tiyatrocular Esat Toraman, Özkan Şimşek, Devrim Varol, Ferman Karayiğit, El Ele Derneği yöneticileri Ali Akdemir, şair Özer Meral, Remzi Jasim ve protez uzmanı Heinz Biller’e görüştü. Parkan Özturan’ın kalpten bağlı olduğu oyunculuğunu ve yönetmenliğini sürdürebileceği bir protez bacak için 20 bin Euro gerektiği belirtildi. Bunun için Özturan Hamburg’a getirilecek.

El Ele Derneği açtığı yardım kampanyası hesap numarasının yanı sıra kampanyaya ortak olan tiyatroların oyunlar sahneleyerek emektar tiyatrocuya destek olmaları kararlaştırıldı. Meral Erçin, “Sadece tiyatrocu arkadaşlarımızın değil, herkesin Özturan’a destek olmasını bekliyoruz. Herhangi bir şekilde yardımda bulunmak isteyenlerin bizlerle temasa geçmelerini rica ediyoruz” dedi. Kampanyaya destek vermek isteyenlerin El Ele Derneği, Stichwort: Hilfe für Parkan Özturan, Hamburger Sparkasse, BLZ: 200 505 50, Konto: 1226120713 hesabına yardım gönderebilecekleri ve geniş bilgi için 0178-9332452 (Meral Erçin) ve 0162-9475474 (Ali Akdemir) numaralarına başvurabilecekleri belirtildi.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.