Tiyatrocuları Odacı Yaptılar İddiası!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Başbakanlık Etik Kurulu, Bakırköy Belediyesi’ne dört konuda “etik ihlal” uyarısı gönderdi. Bakırköy Belediyesi ise Başbakanlık aleyhine dava açtı.

Bakırköy Belediyesi’nde bazı usulsüz uygulamaların gerçekleştirildiği iddiaları Başbakanlık ile belediye yönetimini karşı karşıya getirdi. Gelen bir ihbarı değerlendiren Başbakanlık Etik Kurulu belediyedeki uygulamaları mercek altına aldı. Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in savunması alındıktan sonra inceleme derinleştirildi. Tiyatro Müdürlüğü üzerinden onlarca kişinin “misafir sanatçı” olarak işe alındığı, ancak şoför, odacı, sekreter olarak çalıştırıldığı kaydedildi.

İşe alınan bazı personelin hiç işe gelmeden maaş aldığı da öne sürüldü. Görevde yükselme sınavlarına tabi personelin sınavlarının by-pass edilerek belediye başkan yardımcılığına oradan da başka yerlere atandığı iddia edildi. Başkanın lojman olarak kullandığı binanın lüks olduğu da ileri sürüldü. İddiaların incelenmesinin ardından Başbakanlık Etik Kurulu, Bakırköy Belediyesi’nin Etik Davranış İlkeleri’nin 9, 16, 17 ve 20. maddelerini ihlal ettiğine karar verdi. Belediye yönetimi ise iddialara karşı çıkarak Başbakanlık Etik Kurulu aleyhine Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.