Tiyatrotem 10. Yaşını Kutlayacağı Sezonu Açıyor…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatrotem 10. yaşını kutlayacağı sezonu açıyor…

Tiyatrotem 18 Ekim 2010 günü 10 yaşına basıyor. Topluluk sezona 8 Ekim Cuma günü Hakiki Gala adlı oyunla başlıyor. Oyun Ekim ayı boyunca her Cuma, saat 20.30’da Kumbaracı50’de izlenebilir. Ayşe Bayramoğlu’nun yazdığı oyunda Şehsuvar Aktaş ve Ayşe Selen oynuyorlar. Hakiki Gala sezon boyunca oynanmaya devam edecek.

Yeni oyun Beraber ve Solo Şarkılar ise Aralık ayı başında seyirci karşısına çıkıyor. Oyun kişileri mahalleleri kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan insanlar; onlar hikâyelerini, bu gün yaşadıklarını anlatırken yakın geçmişte olup biten, ama unutulan, unutturulan anlara ya da anılara da geri gidiyorlar. Akıllarına düşen şarkılar ise bu yaşayan bellek macerasına eşlik ediyor; oyun hafıza, hatırlama, unutma üzerine “canlı belgesel-performans”. Beraber ve Solo Şarkılar’ın yazarı yine Ayşe Bayramoğlu; oyunda Nihal Geyran, Şehsuvar Aktaş ve Ayşe Selen rol alıyorlar. Her iki oyunun görsel iletişim tasarımı Behiç Alp Aytekin’e ait.

tiyatrotem Ekim ayından itibaren müzik eşliğinde hikaye okumalar serisi başlatıyor. Serinin ilk hikayesi Küçük Kara Balık.  Kitapları dünyanın birçok diline çevrilen, İran şahlık rejiminin muhalif yazarı Samed Behrengi’nin en ünlü iki kitabından biri olan Küçük Kara Balık, 12 Eylül Darbesi sürecinde Türkiye’de yasaklandığı gibi, halen İran’da da yasaklı kitaplar listesinde bulunuyor. Çocuklar için yazılan bir masal kitabı olmanın ötesinde, adalet, eşitlik, dogmayı sorgulama, direnebilme kavramları vurgulayan bir başyapıt sayılan eser, Ayşe Selen tarafından 06 yaş ve üzeri seyirciler için 40 dakikalık bir okuma gösterisi halinde sunuluyor. Hikayeye müzikte mizahın babası sayılan Eric Satie’nin Gymnopedie adlı ünlü eserinin Jacques Loussier Trio tarafından seslendirilen caz versiyonu eşlik ediyor.

tiyatrotem’in aldığı en güzel 10. yaş hediyelerinden biri ise Nasıl Anlatsak Şunu adlı oyunuyla ASSITEJ tarafından bu yıl 17. düzenlenen ASSITEJ Genel Kurul, Kongre ve Festivali’ne (World Congress and Performing Arts Festival for Young Audiences) davet edilmesi oldu. 20-29 Mayıs 2011 tarihleri arasında Kopenhag-Malmö’de yapılacak olan festivale Türkiye’den ilk kez bir topluluk davet ediliyor.Nasıl Anlatsak Şunu, bir masa üzerinde doğrudan oynatılan üç boyutlu bir kuklanın –Usta’nın- aklından geçenlerin hayal perdesinde renkli tasvirlerle görselleştirilmesi üzerine kurulu. Dramaturgisini Çetin Sarıkartal’’ın yaptığı oyunda Şehsuvar Aktaş ve Ayşe Selen hem oynuyorlar hem de kukla ve tasvirleri oynatıyorlar.

Bir başka doğum yılı hediyesi Bilsak Tişyatro Atölyesi-tiyatrotem işbirliği içersinde gerçekleşen Ford Mach 1 projesi. Sevim Burak’ın romanından Nihal Geyran tarafından oyunlaştırılan projede Nihal Geyran, Şehsuvar Aktaş ve Ayşe Selen oynuyorlar.

tiyatrotem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.