Yunanistan Ulusal Dans Tiyatrosu Dora Stratou

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Unesco, 2010 yılını “Kültürlerarası Yeniden Yakınlaşma Yılı” olarak ilan etti. Bu amaçla harekete geçen UNESCO Uluslararası Dans Konseyi (CID-UNESCO), ortak kültürel mirasa sahip kültürlerin ortak yönlerini, dans ve müzik aracılığı ile yeniden canlandırıyor.  CID-UNESCO Atina Şubesi ve CID-UNESCO Sarıyer Şubesi’nin ortak çalışması ile ülkemize gelecek olan Yunanistan Ulusal Dans Tiyatrosu Dora Stratou, Türk ve Yunan kültüründeki ortak danslardan oluşan bir performansı İstanbul’lu sanatseverlerle ilk kez buluşturacak… Sarıyer Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 28 Ekim 2010 tarihinde 20.30’da gerçekleşecek olan bu gösteri Akatlar, Mustafa Kemal Kültür Merkezi (MKM)’nde sahnelenecek.

Dora Stratou dans tiyatrosu 53 senedir geleneksel Yunan dansını, müziğini ve kostümlerini Atina ve Avrupa’da sergilemeye devam ediyor. Yunan danslarının “yaşayan müzesi” olarak bilinen Dora Stratou dans tiyatrosu, müze arşivinde yer alan orijinal kostümler ve müzikleri, 36 dansçı, 8 müzisyen ve bir şarkıcı ile zengin bir görsel şölen sergiliyor.  İstanbul performansı için özel olarak hazırlanan programda, Trakya, Kapadokya, Konya ve  Karadeniz Bölgesi dansları sergilenecek. Performans öncesi ve sonrasında, Yunanistan “Geleneksel El Sanatları Sergisi” ve Yunan Dansları atölye çalışmaları ve dans geceleri yer alacak.

Özellikle ortak bir kültürel mirasa sahip olan Türk ve Yunan kültürleri ile başlayan “CID Kültürlerarası Yeniden Yakınlaşma” etkinlikleri, Tunus, Arjantin, Hindistan, İspanya, Mısır ve Güney Afrika ile işbirlikleri izleyecek. Yaklaşık 200 metrekare sahne üzerinde bin kişilik izleyici kitlesiyle buluşması için İstanbul Sarıyer Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen bu gösteriye, CID-UNESCO Uluslararası Dans Konseyi Genel Başkanlığı, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, UNESCO Türkiye Ulusal Komitesi, İstanbul Fener Rum Patrikhanesi, Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu ile CID-UNESCO Atina Şubesi ve CID-UNESCO Sarıyer Şubesi destek veriyor.

CID-UNESCO Paris merkezi tarafından desteklenen performansa ev sahipliği yapan Sarıyer Belediyesi, 2011 Nisan ayında Sarıyer Belediyesi Türk Müziği korosunun Atina’da izleyiciler ile buluşması planlanıyor. Kültürlerarası yeniden yakınlaşma etkinliklerinin, kuruluşun İstanbul Beyoğlu Şubesi ve 150 ülkedeki üye ve şubeleri ile yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Etkinlik biletleri 12 Ekim 2010 itibari ile Biletix üzerinden satışa sunuldu. Unesco Uluslararası Dans Konseyi (CID-UNESCO) hakkında daha fazla bilgi için www.cid-unesco.org ve www.sarıyer.bel.tr web adresleri ziyaret edilebilir.

Elektronik Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.