IL Travatore, Muhteşem Prömiyer

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Göçebe Sanatçıların Zamanından Bir Hikaye

Yeni sanat sezonunda oldukça güçlü eserlerle perdelerini açmaya devam eden Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB): Verdi’nin ünlü eseri  IL Travatore ile sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. ANTDOB’un bu sanat sezonundaki yeniliklerinden biri olan eserin prömiyeri; 11 Kasım Perşembe günü saat 20:00’da Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde yapılacak. Dünya opera repertuvarında ilk sıralarda yer alan IL Travatore müzikteki ateşli anlatımı, melodilerin akıcılığı ve etkileyici aryaları ile popülerliğini korumaya devam ediyor. Eser; prömiyerin ardından 13 Kasım’da da ANTDOB sahnesinde olacak.

Sırlarla dolu gizemli bir dünya

Giuseppe Verdi’nin bestelediği, Antonio García Gutiérrez’in “El Trovador” adlı tiyatro oyunundan uyarlanan, İtalyanca librettosunu Salvatore Cammarano’un yazdığı 4 perdelik opera eseri IL Travatore; Verdi’nin müzikal açıdan en kusursuz yapıtları arasında yer alıyor. Ortaçağ Avrupası’nda köyleri ve kentleri gezen şarkıcıların ve şairlerin adı olan ‘Travatore, bunlardan birinin acılı hikayesini anlatıyor.

Eser 15.yüz yılda geçtiği için dönemin atmosferini yansıtırken; ışık olgusunu ön plana çıkardıklarını belirten eserin Rejisörü Kenan Korbek ise eserle ilgili şunları söylüyor; ‘Karanlık bir atmosfer, sırlar, büyüler, büyücüler gibi temalarla işlenen eserde, ışık düzeniyle sırlı ve gizemli bir dünya yaratmaya çalıştık.’

Antalya’da ilk kez sahneleniyor

Kenan Korbek’in sahneye koyduğu eserde; Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı Şef Alexandru Samoila yönetiyor. Caner Ruhselman ve Krastin Nastev’in koro şefi olduğu eserde, dekor Nihat Kahraman’a, kostüm tasarımı Nursun Ünlü’ye, ışık ise Mustafa Eski’ye ait. Il Conte Di Luna’yı Tamer Peker; Leonara’yı Sevinç Bilgin ve geçtiğimiz sene ‘Yılın Kadın Opera Yorumcusu ‘ seçilen Feryal Türkoğlu dönüşümlü olarak seslendiriyor. Eserin merkez karakterlerinden biri olan Azucena’da iseSerap Çiftçi , Arzu Mecidova ve Anna Chubuchenko ; Manrico karakterinde ise Koray Damcıoğlu ve Göksay Yaran dönüşümlü olarak sanatseverlerin karşısında olacak. Ferrando’yu Şafak Güç ve Engin Suna, Ines’i Sinem S. Baddal, Ruiz’i Özhan Gümüş, Unvecchio Zingaro’yu Emre Aytekin ve Un Messo’yu ise Ferdi Uslu seslendirecekler.

Son Dakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.