Ak Parti Kadınlara Şiddeti Tiyatro ile Anlattı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Konak Meydanı’nda tiyatro gösterili bir basın açıklaması yaptı. İl Kadın Kolları Başkanı Nesrin Ulema, “AK Parti olarak kuruluşumuzdan bu yana insan haklarını her türlü değerin üstünde tutmaktayız.” dedi. İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak metro istasyonu girişinde düzenlenen “Haklarımın Farkındayım” adlı açıkhava etkinliğinde, gerçek hayattan alınmış beş hikayenin anlatıldığı oyunla kadın ve insan haklarına dikkat çekildi. Kurulan stantlar önünde bir basın açıklaması yapıldıktan sonra güne özel olarak İzmir Tiyatro Ajansı (İTA) tarafından yazılan oyunlar sahnelendi.

Gösterilerden önce bir basın açıklaması yapan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ulema, 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’ndeki insan hakları mücadelesinin, 25 Kasım 1999’da Birleşmiş Milletler tarafından “Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü” olarak kabul edildiğini belirterek, “İktidara geldiğimiz günden bu yana hem temel insan hakları hem de kadının insan hakları alanında bir dizi düzenlemeye imza attık. Bu kapsamda 3 Ocak 2003’te aile mahkemeleri kuruldu. Töre ve namus suçlarından hafifletici sebepler çıkarıldı. Belediyelere, kadın sığınmaevi açma mecburiyeti getirildi. Ayrıca şiddet yönelik ve risk altındaki kadın ve çocuklar için Alo 183 hattı kuruldu.” şeklinde konuştu.

Daha sonra tiyatro oyununa geçildi. Oyunun beş bölümünün her birinde farklı bir şiddet türü anlatıldı. Ayrıca etkinlik kapsamında Ailenin Korunmasına Dair Kanun, Türk Ceza Kanunu ve Medeni Kanun’da AK Parti hükümeti döneminde hayata geçirilen yeni düzenlemeleri içeren kitapçıklar dağıtıldı.

Dikkat Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.