Allianoi’ye Tiyatrolu Tepki

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Allianoi Girişim Grubu üyeleri, Bergama’daki Allianoi Antik Kenti’nin kum ile kapanması kararını protesto için tiyatro gösterisi sundu, basın açıklaması yaptı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde eski bir binanın önünde toplanan Allianoi Girişim Grubu üyeleri, Aydın Karataş adlı bir gencin sunduğu tiyatro oyununu izledi. Aydın Genç, ünlü şair Homeros’u canlandırdı ve onun gibi giyinerek Allianoi Antik Kenti’nin kumla kapatılmaması, gelecek kuşaklara kalması gerektiği mesajlarını verdi.

Daha sonra grup üyelerinden Yelda Kullap, basın açıklaması okudu. Her ay ‘Allianoi Sanatçılarla Buluşuyor’ etkinlikleri düzenleyeceklerini belirten Kullap, ‘Allianoi gelecektir. Kapılar ardında alınan kararla çamura boğulmasına izin vermeyeceğiz. Yıllardır kampanyalarla sesimizi duyurmaya çalıştık, dinlemediniz. Dilekçeler yazdık, görmezden geldiniz. İnatla Allianoi’yi kapatıyorsunuz. Hukuku ve geleceğimizi hevesleriniz uğruna çiğniyorsunuz. Unutturmayacağız. Geleceğimizi yok sayanlara dur diyoruz. Koruma kurullarını gerçek görevlerini yapmaya çağırıyoruz’ dedi.

Allianoi Girişim Grubu Üyesi Avukat Arif Ali Cangı da yaşadıkları hukuki süreç hakkında bilgi verdi. Allianoi’nin yaklaşık 2000 bin yıllık bir tarih olduğunu ve gelecek kuşaklara taşınması için hukuki mücadele verdiklerini belirten Cangı, yapılacak barajla antik kentin sular altında kalacağını, bunun büyük bir yanlış olduğunu ifada etti. Yargı kararları beklenmeden, antik kentin üstünün kumla kaplanmaya başladığını, daha önce mille kaplanması kararını iptal ettirdiklerini belirten Cangı, ‘Davalar devam ediyor, sağlıklı karar verilmesi için 6 ay daha beklenmesini istedik, kabul etmediler. Allianoi unutturulmak isteniyor, biz sık sık eylemler düzenleyecek ve unutturmayacağız’ dedi.

Eylemci grup, konuşmaların ardından dağıldı.

Son Dakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.