Asuman Dabak, Londra’da Çocuk Tiyatrosu Kurdu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Asuman Dabak Tiyatrosu ve ekibi, Londra’da tiyatro severlerle buluşuyor.

Ünlü tiyatro Oyuncusu Asuman Dabak, Londra’nın önde gelen eğitim kurumlarından Özcan Dursun Müzik & Sanat Okulu’ bünyesinde ‘Asuman Dabak Tiyatrosu’nu (ADT) kurdu.

Tiyatro ve sinema sanatıçısı Haluk Bilginer ve Türkan Şoray’ın başrollerini oynadığı ‘Tatlı Hayat’ dizisinde ‘Menekşe’ rolüyle izlediğimiz Dabak, Londra’daki tiyatro sevenlere tiyatro dersleri verecekleri için oldukça heyecanlı olduklarını söyledi.

DHA muhabirine konuşan Dabak, şu an biri çocuk grubu diğeri yetişkin grubu olmak üzere iki sınıfımız oluşmuş durumda. Çocuk grubuyla hemen kolları sıvadık ve onları sahneye alıyoruz. Önümüzdeki ay bir çocuk tiyatrosunda çocuk Oyunu sahneye koyacağız. Bundan sonra haftasonları da anne-babalar çocuklarını nereye götüreceklerini düşünmeyecekler ve çocuklarının ellerinden tutarak ÖDM’ye gelecekler. Burada çocuklarına güzel bir Oyun seyrettirecekler. En güzel tarafı buraya gelen kursiyerlerimizde sahnede Oyun oynuyor olacaklar” dedi.

ÇOCUKLARA PSİKO DRAMA DERSLERİ VERECEK

ADT’de yetişkinler içinde tiyatro dersleri vereceklerini ve sahne tatbikatları yapacakalrını belirten Dabak, kursumuz 4 bölümden oluşacak. Diksiyon, beden dili, sahne tabikatı ve yine çocuklara ağırlıklı olarak, psiko drama derslerimiz olacak. Ebeveyleriyle ve sosyal çevreyle, arkadaşlarıyla, sokaktaki, okuldaki arkadaşları ve kendileriyle ilgili bazı problemleri Oyunlarla çözmelerini anlatacağız. Onlara yol göstereceğiz ve onların güzel alışkanlıklar edinmelerini sağlayacağız. Hepsinin birer hobileri olacak. Tiyatroyu öğrenecekler. Güzel Oyunlar seyredecekler ve her ay buraya Türkiye’den bir ünlü konuğumuz olacak. Onlara istedikleri soruları sorabilecekler. Tanıdıkları, sevdikleri çok değerli Oyuncular ve misafirlerimiz olacak” diye ifade etti.

ÖDM kurucusu Özcan Dursun, sanatın her dalında eğitim verdiklerini, Asuman Dabak’la da tiyatroya olan ilgi ve sevgiyi artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.