Bartın Platformu’nun Termik Santral Direnişi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

24 Kasım 2010 ve 25 Kasım 2010’da Bartın Belediye Sosyal Tesislerinde saat 10:00’da başlaması düşünülen HEMA AŞ. tarafından kurulması planlanan biri Amasra diğeri Bartın Termik Santrali “ÇED Halkın Katılımı” Toplantıları  halkın yoğun protestoları ve direnişi nedeniyle yaptırılmadı.

Bartın Belediyesi Sosyal Tesislerinde sabahın erken saatlerinden itibaren toplanmaya başlayan Bartın, Amasra, Ulus ve yakın köylerden gelen vatandaşlar, “Termik Santral İstemiyoruz”, “HEMA Santrali Al Başına Çal”, “Zehir Solumak İstemiyoruz”, “Bartın, Amasra Omuz Omuza” sloganlarıyla termik santral yapmayı planlayan şirketi protesto ettiler.

Uzun zamandır köylerde ve Bartın-Amasra merkezlerinde Termik Santrale Hayır demek için toplantılar organize eden bileşenleri arasında Türkiye Tiyatrolar Birliği’nden Bartın’da bulunan Bartın Bölge Tiyatrosu, Bartın Sanat Tiyatrosu ve Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosunun da olduğu Bartın PLATFORMU’nun, toplantı sonunda Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri tarafından da imzalanan, tutanağı tiyatro yönetmeni Zafer Gecegörür tarafından halka okundu. Ardından protestolarına son verdiler.

Bakanlık ve şirket yetkilerinin toplantı salonundan ayrılması ardından vatandaşlarla bir araya gelen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur ve Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya vatandaşlara katılımları dolayısı ile teşekkür edip, 29 Kasım 2010 Pazartesi günü saat 10:00’da Ankara Çevre ve Orman Bakanlığında yapılacak olan teknik toplantının da aynı coşkuyu ve tepkiyi beklediklerini ifade ettiler.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.