Bodrum’un Sanat Dünyasına Yeni Renk

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bale sanatçısı ve oyuncu Burçak Işımer’in bir ay önce yerleştiği Bodrum’un Yalıkavak Beldesi’nde açtığı bale stüdyosu hizmete girdi.

Yeditepe İstanbul’, ‘En Son Babalar Duyar’, ‘Vay Anam Vay’, ‘Ti Şov’, ‘Affedilmeyen’, ‘Kızlar Yurdu’, ‘Canım Kocacım’ ve ‘Koçum Benim’ gibi televizyon dizilerinde oynayan ve Türkiye’nin ilk ve tek sualtı balerini olan 34 yaşındaki Burçak Işımer, 1 ay önce yerleştiği Bodrum’un Yalıkavak Beldesi’nde bale stüdyosu açtı. Yalıkavak Marina Karşısı Yalı İş Merkezi’nde hizmete giren 300 metrekarelik eğitim alanı bulunan ‘Dance Of Blue’ Bale Stüdyosu’nun açılışına Işımer’in babası emekli Tuğgeneral Yalçın Işımer, kız kardeşi Selin Işımer, bir süre önce görevinden 2 aylığına uzaklaştırılan Yalıkavak Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Saruhan, Belediye Başkan Vekili Nevcihan Özcan, Gümüşlük Belediye Başkanı DP’li Mehmet Tire ve aralarında Bodrum’da yaşayan yabancıların da bulunduğu yaklaşık 300 kişi katıldı.

Burçak Işımer, herkese modern dans ve bale eğitimi verecek uluslararası standartlarda bir tesisi Bodrum’a kazandırmaktan mutlu olduğunu söyledi. Yıllarca bale ve oyunculuğa hizmet ettiğini, büyük şehirlerin atmosferinden kurtulup tarih, kültür ve sanat kenti Bodrum’un sessiz, dingin ve keyifli havasında, büyülü ortamında bale ve sanat yaşamına devam etmek isteğini bildiren Işımer, bugüne kadar öğrendiklerini ve bilgi birikimlerini yeni yıldızların yetişmesi için harcayacağını söyledi. Işımer, şöyle devam etti:“Stüdyoda klasik, modern ve serbest dans tekniklerini en iyi şekilde öğretip bale sanatına yeni sanatçıların adım atmasını sağlayacağız. Stüdyonun ismi mavi, saçlarım mavi ancak sadece mavi olan bunlar değil. Huzurun, dinginliğin, şefkatin, doğruluğun ve dürüstlüğün simgesi olan mavi ile birlikte sanatı birleştirerek Atatürk ve Cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda yeni sanatçılar yetiştirmek istiyorum. Yaklaşık 1 ay içerisindede Yalıkavak dans ve tiyatro topluluğunu oluşturacağız. Ünlü sinema, tiyatro ve bale sanatçılarını burada konuk edip onların tecrübelerinden yararlanacağız. Kısacası bundan sonra yaşantımı sürdüreceğim Yalıkavak beldesini dans ve tiyatro merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz.”

Yalıkavak’ın görevden uzaklaştırılan başkanı Mustafa Saruhan hızla gelişen Yalıkavak’ın Avrupa’nın turizmde önde gelen merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi. Bu nedenle spor, kültür ve sanat alanında belediye olarak her türlü etkinliğe ve sanatçıya destek vermeyi sürdüreceklerini vurgulayan Saruhan, şöyle devam etti: “Bale sanatı da, ülkemizin çağdaş yüzünü dünyaya gösteren önemli branşlarından biridir. Işımer’i aramızda görmekten, böyle bir değerli sanatçımızın beldede faaliyet göstermesinden, çocuklarımızı eğitmesinden son derece mutlu ve sevinçliyiz. Işımer’e her türlü desteği vermeye hazırız. Yalıkavak’ın sanat ve sanatçının merkezi olması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız.”

Konuşmaların ardından stüdyonun kurdelesini Işımer ailesi, Gümüşlük Belediye Başkan Mehmet Tire ve Mustafa Saruhan birlikte kesti.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.