Çehov’un “Vanya Dayı”sı Enka Sahnesinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro Pera tarafından sahneye konan “Vanya Dayı”nın yönetmenliğini, aynı zamanda oyunu Türkçeleştiren Nesrin Kazankaya üstleniyor. Oyunda, başarılı oyuncular Selçuk Yöntem, Levend Öktem, Nesrin Kazankaya, Linda Çandır, Can Kolukısa, Aysan Sümercan, İlker Yiğen, Zeynep Özden, Volkan Aktan, Ömer İvedi, Oğuz Turgutgenç ve Özlem Kaynarca rol alıyor.

Çehov’un “Vanya Dayı” adlı oyunu; 19. yüzyılın devrim arifesini yaşayan Rusya’sında, değişmekte olan siyasal sistem ve sınıfsal değerlerin, toplum yaşamında yarattığı uzlaşmaz çelişkileri, bir çiftlik evi yaşantısı üzerinden izleyiciye aktarıyor. Köy yaşamına sıkışmış aydınların monotonluk, umutsuzluk, eylemsizlik, tembellik ve mutsuzlukla kuşatılmış varoluşlarını yansıtan “Vanya Dayı”; Çehov’un, geçmişlerine sıkışan ve bugünü yaşamakta zorlanan karakterlerinin, geleceklerine yönelik umutsuz ve umarsız bekleyişini etkileyici bir şekilde izleyiciye yansıtıyor.

Tüm sahnelerin simültane görünebilir kılındığı; çalışanlar ve çiftlik sahipleri arasındaki sınıfsal çelişkinin, davranış ve canlı müzik kullanımıyla algılanıp anlaşılacağı bir yorumla sahnelenen “Vanya Dayı”; 7 Aralık 2010, Salı akşamı saat 20:30’da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda tiyatro severlerle buluşacak.

Koltuk sayısının sınırlı ve yerlerin numarasız olması dolayısıyla, önceden rezervasyon yaptırılması gereken 22. ENKA Kültür Sanat Kış Etkinlikleri’ne ait biletler ENKA Online’dan, Biletix’ten ve ENKA Kültür Sanat gişesinden temin edilebilir.

Dileyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 19:00’da Taksim – AKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile etkinlik merkezine ulaşabiliyorlar. Etkinlik bitiminde ise, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’ndan kalkacak servis, konukların Taksim – AKM’ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.

Son Dakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.