Çeşme’de Tiyatro Festivali Zamanı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çeşme Belediyesi ile Ege Üniversitesi (EÜ) Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu Düşünce Araştırma Kulübünün düzenlediği ”1. Çeşme Tiyatro Festivali” başladı.

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çakabey Kültür Merkezindeki açılış töreninde, böyle bir organizasyonun ilçede yapılmasından duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Tütüncüoğlu, şöyle konuştu:

”Milletlerin ileri gitmesi için yalnızca bilim ve ekonomi yeterli değildir. Bunun yanında sanatın bir kolu olan tiyatro, insanların vazgeçilmezidir. Bu festivale katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Çeşme’de ilk kez düzenlenen bu festivalden onur ve gurur duyuyoruz.”

Festival için ilçeye gelen tiyatro sanatçısı Turgay Tanülkü, 30 yıl önce İzmir Narlıdere’de askerliğini yaptığını ve Tütüncüoğlu’nun, o dönem komutanı olduğunu belirterek, ”Eski komutanımla karşılaşmanın şokunu, sevincini ve heyecanını yaşıyorum. 30 yıl önce biz askerlik görevimizi yerine getirirken kendisi bize adeta babalık yapmıştı. O günlerde albay olay olan Tütüncüoğlu ile bugün festivalde karşılaşmak benim için çok anlamlı oldu” diye konuştu.

Şiir dinletileri, yaratıcı drama atölyesi, Japon kukla gösterileri, oyunculuk atölyesi, söyleşiler ve tiyatro gösterilerinin yer aldığı festival 5 Kasımda sona erecek.

Stargazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.