Diyarbakır’ın Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali, inatla yoluna devam ediyor. Bu yıl 8.si yapılacak olan festival, bugün başlıyor.

Diyarbakır’ın yetiştirdiği önemli kültür ve sanat adamlarından oyun yazarı Orhan Asena’nın adını taşıyan festivali Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT) düzenliyor. 14 Kasım’da sona erecek festivalde, DDT’nin yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Van, Sivas ve Trabzon devlet tiyatrolarından sezonun seçkin örnekleri yer alacak.

Diyarbakırlı tiyatroseverlerin konuklarından Ankara DT, Behiç Ak’ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu’nun yönettiği, “Tek Kişilik Şehir”le katılıyor festivale. Cüneyt Mete, Devrim Yakut ve Benian Dönmez de, Tek Kişilik Şehir’in sahnedeki ‘sâkinleri’ olacak. İzmir DT, Haluk Işık’ın kaleme aldığı, M. Doğan Yağcı’nın sahneye koyacağı, “Yollarda” ile Diyarbakır’a geliyor. Hülya Savaş, Nilgün Öğrük Alkın, Aygen Avcı, Vedat Aksu ve Tuhan Karapınar da Diyarbakır yollarına düşecek oyuncular. Van DT, “Küçük Korsan” ve “Gayrı Resmi Hürrem” adlı iki oyunla Diyarbakır yolunu tutarken; Sivas DT, “Duvarların Ötesi”, Trabzon DT “İstibdat Kumpanyası”, İstanbul DT de ”Kendi Kendine Konuşmaktır Aşk” ile festivale katılacak. Misafirlerinin ikramına karşılık Diyarbakır DT ise, açılış oyunu ” Ölümü Yaşamak”ın yanı sıra, “Titil ile Bibil” ve “Yaşlı Palyaço” oyunları ile festivale ev sahipliği yapacak.

Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.