Füze Kalkanı Projesini Tiyatro ile Protesto Ettiler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mazlum-Der Kocaeli Şubesi, Füze Kalkanı’nı tiyatro gösterisi ile protesto etti.

Türkiye’ye kurulması planlanan Füze Kalkanı Sistemi’ne Sivil Toplum Kuruluşları (STK)’nın tepkisi sürüyor. Mazlum-Der Kocaeli Şubesi, sistemin ülkeye zarar vereceğini ileri sürerek, projeyi bir tiyatro gösterisi ile eleştirdi.

Sahnelenen oyunun ardından açıklama yapan Mazlum-Der Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Sezer Çorman, Füze Kalkınma Sisteminin Kuzey Atlantik İttifakı (NATO)’nın gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade ederek, “Amerika’nın yıllardır planladığı savunma sistemlerinden bir tanesine daha yine koşulsuz destek veriyoruz.” dedi.

Hükümetin Füze Savunma Kalkanı hakkında halkı bilgilendirmediğini savunan Çorman, “Halkı temsil eden hükümetin başlıca hatalardan biri zaman zaman olduğu gibi konu hakkında yeterince bilgilendirmeye gitmemesidir. Füze kalkınma sistemi nedir? Ne işe yarar? Niçin Kuruluyor?” diyerek sorularının cevaplanmasını istedi. Çorman, “Türkiye jeopolitik konumuyla Amerika ve Avrupa’nın planlarını gerçekleştirmekte kullandığı önemli bir köprü.” iddiasında da bulundu.

Beyaz Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.