Galataperform Zamanı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2003 yılından beri Galata bölgesinin demirbaş gösteri mekanlarından biri olarak bölgeye, Görünürlük Projesi, Performans Günleri gibi etkinliklerle canlılık kazandıran GalataPerform sezonu yeniliklerle açıyor.

Tiyatroda da çağdaş çizgide işler üreten Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun yine tiyatro camiasında ses getiren Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi bu sene GalataPerform’un programının belkemiğini oluşturacak.

 Bu doğrultuda Yeni Metin Yeni Tiyatro projesi kapsamında yer alan atölyeler, söyleşiler ve oyun okumaları çok farklı bir noktaya taşınıyor. Bundan sonra sadece yeni yazarlara, yönetmenlere ve sanata açık bir mekan haline gelen Galataperform yeni yazarlara, yönetmenlere ortak projeler, destek projeler yaratmak yoluyla tiyatromuzda olan bir boşluğu dolduruyor. Program atölyeler, oyun okumaları ve yine Görünürlük Projesi’nde de olduğu gibi tiyatro projelerini sokağa da taşıyan etkinliklerle destekleniyor.

İŞTE GALATAPERFORM 2010-2011 SEZONU KASIM VE ARALIK AYLARI PROGRAMI

GalataPerform 2010-2011 sezonundan itibaren çağdaş tiyatro ekseninde yeni yazarlara, yeni yönetmenlere açık alan haline geliyor. Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi’ne üç senedir ev sahipliği yapan mekan, 2010 Kasım ayından itibaren yoğunlukla yeni ve çağdaş oyun yazarlarının projelerine yer verecek, yeni yönetmenlere alan açacak. Bu bağlamda Ortak Projelerden, Misafir Projelere, Sokak Projelerine kadar beraber üretilip sunulacak çeşitli oyunlara yer verilecek. ARDİYE- GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEMEYENLER

(GP DESTEK!)

Yazan Yöneten: Burak Yerlikaya

 Oyuncular: Hüseyin İlker, Fatma Toptaş, Efe Deprem, Işık Selin Kuyumcu, Alp Ataman, Yavuzhan Doğan, Gökhan Türkal, Cem Bahşi

Ardiye Efe Deprem ve Burak Yerlikaya’nın 2010 yılında tiyatro ve sinema dallarında faaliyet göstermek üzere kurdukları bir oluşumdur. Sezona Yeni Metin Yeni Tiyatro yazarlarından Burak Yerlikaya’nın yazıp yönettiği “Geri Dönüştürülemeyenler” isimli oyunla Galataperform’da başlıyorlar. Nüfus patlaması yaşanan ve yaşamsal ihtiyaçların tükenmek üzere olduğu bir dünyada başkanlar ve bilim adamları uzun süren toplantılar sonucunda bir karara varırlar. Oyunda bundan sonra gelişen olaylar anlatılıyor. 

 1,8, 22, 29  KASIM Pazartesi saat 20.30    

6, 13, 20 27  ARALIK Pazartesi saat 20.30

 Bilet: Tam 25TL Öğrenci: 15TL

  biriken-YAKINDOĞU’DA İHANET

(GP MİSAFİR!)

Yazan: Özen Yula

Sahneye Koyan: biriken

Disiplinler arası topluluk “biriken”, çağdaş tiyatronun en önemli yazarlarından Özen Yula’nın “Yakındoğu’da İhanet” oyunuyla seyirci karşısına çıkıyor. Hem “herkes”, hem de “hiç kimse” diye tanımlanan oyun kişisi süresi belirsiz bir suskunluktan sonra ilk defa konuşur. Kendini bulunduğu yere de, doğduğu toprağa da ait hissetmeyen, ihanete uğramış ve ihanet etmiştir. Kişinin, yakın geçmiş siyasi tarihini satır aralarında verdiği “Yakındoğu”nun Türkiye diye düşünülmesi kaçınılmazdır. Oyun, bir yandan terk edilmek isteyip de bırakılamayan bu yerin karanlık ve siyasi tarihine göndermeler yaparken, öte yandan da aşk, aile gibi kişisel alanın karanlıklarından söz ediyor. Özen Yula’nın paranoyadan şizofreniye geçen bir toplumun izdüşümlerini yansıttığı “Yakındoğu” üçlemesinin ilk oyunu olan “Yakındoğu’da İhanet”, Melis Tezkan ve Okan Urun tarafından oluşturulan “biriken” topluluğunun rejisinde video ve oyuncunun birlikteliği üzerinden sahneye taşınacak.

11, 25 KASIM Perşembe saat: 20.30

2, 9, 16, 23  ARALIK Perşembe saat: 20:30

 Bilet Tam: 25TL Öğrenci 15 TL

 LİSELİ GENÇLER OYUN YAZIYOR!

(GP GENÇ)

Yazan: Nazlı Bulum-Ayris Alptekin-Sefa Tokgöz-Albina Özden

Oynayan: Nazlı Bulum, Alican Yılmaz, Sefa Tokgöz, Bulut Akkale, Beyti Engin, Elif Ürse, Sanem Öge, Begüm Akkaya, Halil İbrahim Irklı, Eylem İkizler

Türkiye’nin En Genç 4 Oyun Yazarı GalataPerform’da!

Çağdaş oyun yazım biçimlerine odaklanan bir proje olan Yeni Metin Yeni Tiyatro, 4. yılında Türkiye’nin en genç 4 oyun yazarını seyirciyle buluşturmaya hazırlanıyor. “Liseli Gençler Oyun Yazıyor” adıyla çalışmalarını sürdüren ekipte yer alan; Ayris Alptekin, Nazlı Bulum, Albina Özden ve Sefa Tokgöz’ün kısa oyunları GalataPerform’da izlenebilir. Gençlerin dilini, gündelik hayatını ve sıkıntılarını taşıyan oyun metinleri yazılırken otobiyografik olandan da yararlanıldı. Sahne üzerinde alışık olmadığımız temalar ve sözcüklerle karşı karşıyayız. Özlem Özhabeş’in yönetmenliğini üstlendiği oyunun sahne tasarımı Aslı Ersüzer’e, hareket düzeni ise İlkem Ulugün’e ait.

13, 27 KASIM Cumartesi saat: 18.00 ve 20:30
4, 11, 18, 25  ARALIK  Cumartesi saat: 18:00 ve 20:30

 Bilet: 15 TL

5 YAZAR 5 BALKON

(GP SOKAK)

Yazan-Oynayan: Ayris Alptekin-Nazlı Bulum-Fehime Seven- Sefa Tokgöz-Albina Özden

Yöneten: Ceren Ercan

Proje Asistanı: Nazlı Bulum

 Yeni Metin Yeni Tiyatro kapsamında oluşan “Liseli Gençler Oyun Yazıyor”
projesinden çıkan beş genç yazar bir binanın beş balkonunda kendi hayatlarının kesiştiği ve ayrıldığı alanları iç içe geçen metinleriyle görünür kılıyor. Görme ve yazı ilişkisine odaklanan atölye süreci yazarların kendi algıladıkları evreni keşfetmeye çalıştıkları, hayatlarının belli evrelerinden anları kendilerine hatırlattıkları bir deneyime dönüştü. Bu performans boyunca, birbirinden farklı beş hayatın; içerisi ve dışarısı arasındaki bu ara alanda, beş ayrı balkonda dillendirilen hatıraları, sokağın hafızasına ya da hafızasızlığına bırakılıyor. Büyük Hendek Caddesi’nden izlenecek oyunun yönetmeni Ceren Ercan, proje asistanı Nazlı BulumYeni Metin Yeni Tiyatro kapsamında oluşan “Liseli Gençler Oyun Yazıyor” projesinden çıkan beş genç yazar GalataPerform binasının dış cephesinde kendi hayatlarının kesiştiği ve ayrıldığı alanları iç içe geçen metinleriyle görünür kılıyor. Görme ve yazı ilişkisine odaklanan atölye süreci yazarların kendi algıladıkları evreni keşfetmeye çalıştıkları, hayatlarının belli evrelerinden anları kendilerine hatırlattıkları bir deneyime dönüştü. Bu performans boyunca, birbirinden farklı beş hayatın; içerisi ve dışarısı arasındaki bu ara alanda, balkonda dillendirilen hatıraları, sokağın hafızasına ya da hafızasızlığına bırakılıyor. Oyun, Büyük Hendek Caddesi no 21’in önünde izlenebilecek.

 9 Kasım Salı saat: 20.30 / 7, 14 ARALIK Salı  saat: 20:30

 Etkinlik ücretsizdir.

 SİHİRBAZ İLKAY ÖZDEMİR – KADININ SİHRİ

(GP ÖZEL)

Türkiye’nin ilk ve tek kadın sihirbazı İlkay Özdemir’in bu gösterisi, sihrin ve kadının, soyut ve gerçekliğin arasında dolaşırken seyirciye sihirli bir dokunuş sunacak. “Kadının Sihri” içinde iddiaların olmadığı, hayatın sürekli olarak tıpkı sihir gibi dönüştüğü özel bir gösteri.

 24 Kasım saat 21:00 / 22 ARALIK saat 21:00

 Tam bilet: 25 TL Öğrenci: 15 TL

 GALATAPERFORM OYUN OKUMALARI

(GP OKUMA)

Yeni Metin Yeni Tiyatro projesi kapsamında yabancı yazarlarla, yerli oyun yazarları ve dramaturglarla yaptıkları atölyeler sonucu yazdıkları yeni oyunlar seyirciyle ilk kez okuma tiyatrosu formatında buluşacak.
YEŞİM ÖZSOY GÜLAN-YÜZYILIN AŞKI (yön: Yeşim Özsoy Gülan)
5 Kasım Cuma saat: 20:30

SAMİ ÖZBUDAK – İZ (yön. Yeşim Özsoy Gülan)
30 Kasım Salı saat 20.30

ONUR EKREN-ELEKTROMANYETİZMA (Yazan-Yöneten: Onur Ekren)
21 ARALIK Salı saat 20.30

Etkinlikler ücretsizdir.

  (GP ATÖLYE)

Yeni Metin Yeni Tiyatro Oyun Yazarlığı Atölyesi

Devam Ediyor…

2006 senesinden beri Ve Diğer Şeyler Topluluğu tarafından yürütülen Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi’nin oyun yazarlarına çağrısı devam ediyor. Atölye değişen zamanlarda toplanıyor. Başvuru için yenimetinyenitiyatro@gmail.com adresine yazdığınız oyundan en fazla 10 sayfalık bir bölümü ve kısa özgeçmişinizi göndermeniz gerekiyor.

Etkinlik ücretsiz.

 Her Yaştan Yetişkinler İçin Oyun Yaz Yönet!
7 Kasım’dan itibaren her Pazar
12:00-15:00
Atölyede her yaştan katılımcıların kendi yazdıklarını bir oyunu prodüksiyona taşırken herkesin tiyatronun farklı bir görevini alması sağlanıyor. Öncelikle oyun yazarlığı üzerine olacak çalışmayı Bakırköy Belediye Tiyatroları ve Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi dramaturgu Ceren Ercan yönetiyor. Üç aylık katılım süresinin sonunda projenin GalataPerform’da gösterimi olacak.

7, 14, 21  KASIM saat: 12:00-15:00
5, 12, 19, 26 ARALIK saat: 12:00-15:00
Ücret: 200 TL (aylık)

Oyun Yaz Yönet Çocuk

 27 Kasım’dan itibaren her cumartesi

11:00-13:00

8-12 yaş arasındaki çocukların katılabileceği atölyede katılımcıların kendi yazdıkları bir oyunu prodüksiyona taşırken herkesin tiyatronun farklı bir görevini alması ve bu anlamda yaratıcılık ve özgüven çalışmalarına odaklanmaları sağlanıyor. Atölye 27 Kasım’dan itibaren her cumartesi saat 11:00-13:00 arasında üç aylık bir süre zarfında gerçekleşecek. Üç ayın sonunda projenin Galataperform’da gösterimi olacak.

27 KASIM saat: 11:00-13:00 / 4, 11, 18, 25 ARALIK saat: 11:00-13:00

Ücret: 300 TL (aylık)
Özel Çocuklar için Özel Tiyatro Atölyesi

4 Kasım’dan itibaren her Perşembe

14:00-15:00

Zihinsel Engelli çocuklar için oluşturulan bu atölyede ses ve beden çalışması, kendini ifade ve yaratıcılık üzerine çalışılacak. Katılımcıların kendi hikayelerinden yola çıkarak tek kişilik gösteriler hazırlayacağı atölye üç ay sürecek ve sonunda GalataPerform’da bir gösteri olarak sunulacak. Yazar/yönetmen Yeşim Özsoy Gülan tarafından verilecek olan atölyeye katılım serbest.

4, 11, 18, 25 Kasım Perşembe saat: 14:00-15:00

2, 9, 16, 23  ARALIK Perşembe saat: 14:00-15:00

Ücret: 200 TL (aylık)

Sihir Atölyesi

28 Kasım 2010

9-15 yaş arasındaki çocukların kendi üretebildikleri aletlerle illüzyon sunumunu ve tekniklerini öğrenebilecekleri bir atölye Sihir Atölyesi. Atölye sadece sırlar üzerine değil sunum, bakış ve kendini ifade edebilmek üzerine de bir çalışmadır. Atölye çalıştırmanı İlkay Özdemir 2004 Doğu Avrupa İllüzyon Şampiyonu, International Magic Society ve International Brotherhood of the Magicians derneklerinin başkan yardımcısıdır ve 3 yıldır bu çalışmaları sürdürmektedir. (min. 10 maksimum 20 kişiliktir)

Pazar 11:00-15:00

Ücret: 200TL (malzeme dahil 4 saatlik çalışma)

DARK NEO CABARET – NEBAHAT ERPOLAT
(GP ÖZEL)
Performans sanatçısı ve dansçı Nebahat Erpolat, toplumsal cinsiyet kavramını sorguladığı çalışmalarında yaşam deneyimlerinden yola çıkıyor. Erpolat’ın gerçekleştireceği Dark Neo Cabaret Aralık ayında GalataPerform’da izlenebilecek.

8, 15 ARALIK Çarşamba saat: 21.00

Tam: 25 TL Öğrenci: 15 TL

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.