Geleceğin Taraftar ve Sporcuları Tiyatro ile Yetiştiriliyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye Futbol Federasyonu, destek verdiği tiyatro projesi ile sanatın gücünü kullanarak ‘oyuna ve rakibe saygıyı ön plana’ çıkaran mesajlar veriyor.

Türkiye Futbol Federasyonu, destek verdiği tiyatro projesi ile sanatın gücünü kullanarak ‘oyuna ve rakibe saygıyı ön plana’ çıkaran mesajlar veriyor. Çocuklara futbol eğitimi verecek olan tiyatro projesi ilk olarak Bursa’da başladı.

‘Herkes İçin Futbol’ programı kapsamında çocuklara futbol sevgisini, saygıyı ve fair-play kavramlarını aşılamayı amaçlayan TFF, bu konuda Enis Fosforoğlu Çocuk Tiyatrosu ile işbirliği yaptı. Kasım- Aralık aylarında sergilenecek ‘Futbol Sadece bir Oyundur’ adlı çocuk oyununda fair-play’e yönelik mesajlar veriliyor.

Günlük yaşamda futbolun yeri ve önemini konu alan oyun, güncel ve yerel figürleri kullanıp, futboldaki şiddeti sorgulayarak oyunun güzel yönlerini göstermeyi, çocukları iyi birer katılımcı ve taraftar yapmayı amaçlıyor.

‘Topeman’ adlı çocuk oyunu ilk olarak Bursa BTSO Eğitim Vadisi Oğuz Kaan Köksal Salonunda sergilendi. İlköğretim çocuklarının beğeni ile izlediği oyun, güldürürken verdiği mesajlarla aynı zamanda düşündürdü. Oyunu izleyen çocuklar, futbolda küfür ve şiddetin ne kadar yanlış olduğunu öğrendiklerini dile getirdiler.

Geleceğin centilmen ve saygılı futbol seyircisini oluşturmayı hedefleyen oyun, İzmir, Antalya, Erzurum, Konya gibi 10 ayrı ilde minik seyircilerle buluşacak.

Dikkathaber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.