Genco Erkal’dan “Kerem Gibi” Enka Sahnesinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uyarlamasını ve yönetmenliğini Genco Erkal’ın üstlendiği, müziklerini ise başarılı müzisyen Fazıl Say’ın hazırladığı “Kerem Gibi”, Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konuluyor. Genco Erkal’ın muhteşem performansıyla büyülediği tek kişilik oyun “Kerem Gibi”, Nâzım Hikmet’in şiirlerinden oluşuyor.

Oyunda; 20. yüzyılın dünya ölçüsünde en büyük ozanlarından biri olan Nâzım Hikmet’in gençlik yılları, mahkumiyeti, hapishane yılları, açlık grevi, zorunlu sürgünlüğü, vatan hasreti, tüm dünyayı kucaklayan insan sevgisi, dünya barışı için mücadelesi, Kurtuluş Savaşı izlenimleri, belgesel bir filmle bütünleşerek şiirsel bir destana dönüşüyor.

Aynı zamanda Genco Erkal’ın Nâzım Hikmet’le yolculuğuna da tanıklık eden oyunda; 1975 yılında Nâzım Hikmet’in “Kerem Gibi” oyununu uyarlayan ve ülkemizde ilk şiir-tiyatro deneyimini gerçekleştiren sanatçının Nâzım Hikmet’le geçen 35 yıllık serüveninden etkinlik görüntüleri de yer alıyor.

Genco Erkal’ın Türkiye’den New York’a, Sydney’den Toronto’ya, Selanik’ten Berlin’e ve Paris’e uzan Nâzım çalışmalarının bir ürünü olan “Kerem Gibi”; 23 Kasım 2010, Salı akşamı saat 20:30’da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda sanatseverlerle buluşacak.

Koltuk sayısının sınırlı ve yerlerin numarasız olması dolayısıyla, önceden rezervasyon yaptırılması gereken 22. ENKA Kültür Sanat Kış Etkinlikleri’ne ait biletler ENKA Online’dan, Biletix’ten ve ENKA Kültür Sanat gişesinden temin edilebilir.

Dileyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 19:00’da Taksim – AKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile etkinlik merkezine ulaşabiliyorlar. Etkinlik bitiminde ise, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’ndan kalkacak servis, konukların Taksim – AKM’ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.

Sondakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.