Hsbc Çalışanlarından Anlamlı Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hayata dair sorgulamalarla yüklü, dinamik bir oyun olan ‘Artiz Mektebi’  tiyatro oyunundan elde edilen gelir, tekerlekli sandalye alınması üzerine Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği’ne bağışlandı.

Dört yıldır Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk dersleri veren Abdullah Kaya ile çalışan, HSBC Tiyatro Kulübü, ‘Artiz Mektebi’ni İstanbul’da sahneledikten sonra önceki akşam Kayseri’de sahnelendi. 27 kişilik ekibin yönetmeni ve reji asistanı dışında herkes HSBC çalışanı. Tabii ki çalışanlar arasında sahne tozu yutmaya isteği olanlar arasında provalar sonrası bir seçim yapılmış ve sanat adına tüm hiyerarşik yapı sonlanmış. Daha önce ‘Aşk Bu Mu, Sevda Bu Mu’, ‘Keşanlı Ali Destanı’, ‘Yedi Kocalı Hürmüz’, ‘Carmen Orient’ oyunlarını da sahneleyen ekibin deneyimli olması gözlerden kaçmadı. Keyifli ve farklı bir tiyatro deneyimi yaşamak ve engelli vatandaşlara tiyatro salonundan katkıda bulunmak isteyenler bu anlamlı tiyatroya yoğun ilgi gösterdi.

İl Özel İdare salonunda gerçekleşen tiyatro gösterisine Kayseri vali yardımcıları Erdoğan Aygenç ve İbrahim Halil Çomaktekin, HSBC Kayseri Şube Müdürü Sedat San, Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel, HSBC Bank Tiyatro Oyunu Koordinatörü Feyza Genç ile yaklaşık 950 seyirci katıldı. Tiyatro oyunundan sonra ihtiyaç sahipleri olan özürlü vatandaşlara tekerli arabalar Vali yardımcıları ve Şube Müdürü San tarafından dağıtıldı. Burada konuşma yapan Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, “Böyle anlamlı bir tiyatroya gelen herkese bir teşekkürü borç biliyorum” dedi. Daha sonra günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.