İBBŞT Çocuk Tiyatrosu Sezonunu Açtı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

MİMESİS-Haber/

İ.B.B. Şehir Tiyatroları, Kasım ayının ilk haftasında “Biri Hiçbiri ya da Hepsi” adlı gençlik oyununu 01 Kasım’da ücretsiz olarak sahneleyerek çocuk tiyatrosu sezonunu açtı. Çeşitli engellerle hayatlarını sürdüren gençlerle geçen yıldan beri “Farklı Olanlar ve Farklı Gelişenler Tiyatro Projesi”ni yürüten İBBŞT Çocuk Birimi çalışmayı bir oyunla sahneye taşıdı. Yönetmenliğini Yonca İnal Eğilmezbaş’ın yaptığı “Biri Hiçbiri ya da Hepsi” adlı oyun 01–02 kasım tarihlerinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde sergilendi. Engelli gençlere Şehir Tiyatroları’ndan profesyonel oyuncular eşlik etti.

Şehir Tiyatroları’nda düzenli çocuk gösterimleri ise 04. Kasım perşembe günü başlıyor. Gökçe Okay Delagrange’nin yazdığı Ece Okay’ın yönettiği Boya Benek saat 10.30’da Kâğıthane Küçük Kemal Sahnesi’nde, Turgut Denizer’in yazıp yönettiği Benim Arkadaşım Yok GOP Ferih Egemen Sahnesi’nde izlenebilir.

İBBŞT’de kasım ayı içinde seyredilebilecek diğer çocuk oyunları ise şöyle; Emill Alfred Hermann’ın yazdığı Tolga Yeter’in yönettiği Çizmeli Kedi adlı oyun, Gülşah Gülebenzer’in yazdığı, Semah Tuğsel’in yönettiği Şahmeran, Hakan Yavaş’ın yazıp yönettiği Kazuu, Adrian C. Mitchell’in yazdığı, Gülsün Siren Kınal’ın oyunlaştırdığı ve Cem Karakaya’nın yönettiği Fareli Köyün Kavalcısı.

Bu oyunların yanı sıra halen provaları süren “Karagöz Balıkçı” adlı oyun da yakında küçük yaşta izleyicilerle buluşacak.

Ceren Okur /MİMESİS

Paylaş.

Yanıtla