İstanbul’da İki Yeni Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eyup Emre Ucaray (Sahne Sanatları) ve Didem Kaplan (Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi) sanat ve kültür hakkındaki bilgilerini genç girişimci heyecanlariya birlestirerek birisi Galatasaray’da, diğeri Harbiye’de iki yeni tiyatronun kurucusu oldular.

İkinci Kat

Kurulduğundan bu yana bir çok performansa ev sahipliği yapan mekan kapatılmaya yüz tuttuğu anda, kurucusu yine Eyüp Emre Uçaray olan Tiyatro 0.2, elini taşın altına koyarak mekanı İkinci Kat ismi ile işletmeye açtı.

Tiyatro 0.2 kurulduğundan bu yana çeşitli mekanlarda performanslar sergileyerek bir çok ödülün de sahibi olmuştu.

Mekan Artı

Mekân Artı. Harbiye’deki eski ve bakımsız bir oto garajından çağdaş bir sahneye dönüştürülen Mekân’ın çağdaş sanata hizmet eden tüm tiyatro ve dans etkinliklerine hizmet vermesi amaçlanıyor.

Gösteri ve provalar için gerekli teknik aksamla donatılan Mekan Artı’nın sanatçılara yeni bir alternatif oluşturmasının yanı sıra çeşitli kurs ve atölyelere de ev sahipliği yapması hedefleniyor. 22-30 Kasım tarihleri arası “Dance Camera 2010” festivali etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

Bunun yanında Mekan Artı Film Günleri kapsamında, Kasım boyunca Pazartesi akşamları Charlie Chaplin filmleri gösterilecek.

Uçaray ve Kaplan, tiyatronun krizde oldugunun soylendigi, tiyatroların ayakta kalmaya zorlandığı bir donemde son derece kısıtlı mali imkanlarla kültürel canlılığın korunabileceğini ve yaratıcılığın kendine bir ifade bulacağını belirtiyor.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.