İzmir’e Bir Sahne Daha

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kemal Sunal filmlerinde “Kabadayı Rıfkı” tiplemesiyle gönüllerde taht kuran Ünal Gürel, Han Tiyatrosu’nun yeni sahnesinde, tiyatro sanatına ışık oluyor.

İzmir’in ilk özel tiyatrolarından Han Tiyatrosu, yeni sezonda oyunlarını kendi salonunda oynamayı hedefliyor. Oyun yazarı Emel Bala Gürel’in sahibi olduğu, eşi İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçısı Rüçhan Gürel’in ise genel sanat yönetmenliğini üstlendiği Han Tiyatrosu, yıllardır sahne sıkıntısı yaşayan İzmir’e özel bir salon kazandırdı. Alsancak’ta açılan ve oyuncu Rüçhan Gürel’in babası ünlü tiyatrocu Ünal Gürel’in ismi verilen salon için şu ana kadar 200 bin lira masraf edildi. Tüm altyapısı, tesisat sistemi ve görünümü yenilenen sahnenin koltukları, ses-ışık ve iklimlendirme sistemi eksiklikleri var. Rüçhan Gürel, bir an önce oyunlarını oynamak için açılışını yapmak istedikleri salonlarının eksiklerini tamamlamak için destek beklediklerini dile getirdi.

RUHSATI DA VAR
Kıbrıs Şehitleri’nde, İzmir’in ilk tiyatro ruhsatlı sahnesi olarak perdelerini açacak salonun kafeteryası, sergi salonu ve özel kuruluşların açılış ya da kutlama gecelerini düzenleyebilecekleri nitelikte bir fuaye alanını da barındıran Han Tiyatrosu Ünal Gürel Salonu, eski bir yapının baştan aşağı restore edilmesiyle bugünkü görünümünü kazandı.
Binaya 200 bin watlık elektrik yükünü kaldıracak tesisat kuruldu. Tüm zemin fayans kaplandı. Sahnenin iç ve dış kısımlarına klimalar yerleştirildi. Fuaye alanında açılacak sergilerin aydınlatılmasına uygun bir ışıklandırma düzeni oluşturuldu.
Devlet Tiyatrosu oyuncusu ve Han Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Rüçhan Gürel, eskiden tekstil deposu olan, daha sonra Şankadra Sihirbazlık gösterileri yapılan ve kafe olarak işletilen harap binayı, çok yönlü bir sanat merkezi haline getirdiklerini belirterek, “Şimdiye dek 200 bin lira harcadık. Burası geniş bir kafeteryadan girilerek, sergilerin, kokteyllerin, kukla gösterilerinin, reklam sunumlarının, çocuk oyunlarının yer alabileceği bir sanat mekanı halinde tasarlandı.
Gerek fuayemizin duvarları, gerekse sahnemize yerleştirilecek koltukların arkaları, firmaların reklamlarını yapmaları açısından büyük fırsat. Bu anlamda İTO, meslek odaları ve belediyelerin koltuk satışına ilgi göstererek hem reklamlarını yapmaları hem de bize destek olmalarını bekliyoruz” dedi.

DESTEK BEKLİYOR
Koltuk satın alan ve destek sağlayan firmaların adlarının etkinliklerde ilan edileceğini vurgulayan Gürel, “Şimdiye kadar birçok ünlü firma bize sponsor oldu. Bu kuruluşlar bize para vermek yerine eksiklerimizi tamamlamada yardım ettiler. Zaten bizim istediğimiz de doğrudan para yardımında bulunmaları değil, sahnemizin eksiklerinin tamamlanması.
Şu ana kadar yıkıntı halindeki bir yapıyı yeniledik. Tüm altyapı elden geçirildi. Elektrik ve su tesisatı, tuvaletler, boya, yer döşemeleri, mimari tasarım, duvar spotları ve sahne teknikleri yenilendi. Şimdi sahnenin koltuklarının alınması, ses-ışık ve iklimlendirme sistemlerinin kurulması gibi önemli eksiklerimiz var” dedi.

Yeni Asır

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.