Lalelerin Şehrinde Doyumsuz Bir İkili

Pinterest LinkedIn Tumblr +

MİMESİS Haber – Rotterdam’ın önemli sanat kurumlarından biri olan Productiehuis Rotterdam’ın “Rotterdam İstanbul’da” etkinliği çerçevesinde İstanbul’a taşıdığı “Rosto in Turansureishon”, 3-4 Kasım’da garajistanbul’daydı.

Yaklaşı elli seyircinin katılımıyla sergilenen oyun, Sofia Coppola’nın “Lost in Translation” filmine gönderme yapıyor. Kendi hayatlarında yollarını kaybeden iki kişinin Tokyo’da yaşadıklarının konu edildiği filmin aksine, oyunda Hollanda’da karşılaşan iki Japon’un hayatlarının normal akışının dışında bir şeyler bulmaya çabalaması anlatılıyor. “Mutluluk mimarları” tarafından birer ürün olarak kendilerine sunulan kültürlerin ikilinin hayatında bir değişiklik yaratmaması, onların bunalımını artırıyor. Tüketilecek bir şey bulamayan, bu nedenle sürekli kendini tüketen bu karakterlerin yaşadıkları, komedi ile trajedi arasında gidip gelen bir üslupla seyirciye sunuluyor.

Aslen Flaman (Kuzey Belçika’lı) olan ve Rotterdam’da yaşayan Joachim Robbrecht, hem yazarlığını hem de yönetmenliğini üstlendiği bu oyunda Hollanda’daki sosyal ve kültürel ortamı alayla karışık şiirsel bir dille aktarıyor.  

Özgür Eren / MİMESİS

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.