Le Spoutnik’ten “Human Profit”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fransız tiyatro topluluğu Le Spoutnik, Fransa’da yaşayan Türk oyuncu Fehmi Karaarslan’ın da rol aldığı Human Profit adlı oyunu Fransız Kültür Merkezi sahnesinde sergiliyor.

Büyük manipülatörlerin karizmasını ele alan piyes öteki üzerinde güç kullanma ya da bir zulmün esiri olma arzularını sert bir dille sorguluyor. Günlük ya da siyasi manipülasyon temasını kinik bir tavır içinde işleyen Human Profit burlesk tiyatronun sosyal konulara ciddiyetle yaklaşabilme kapasitesini kanıtlıyor.

Rémy Piaseczny ve François Herpeux’nün yönettikleri Le Spoutnik tiyatrosu burlesk konusuna özellikle duyarlı ve absürd, vücut ve vücut diline yönelen bir tiyatro çalışması yapıyor.

Topluluk bünyesinde yer alan Türk oyuncu Fehmi Karaarslan Anadolu Üniversitesi Sahne Sanatları Tiyatro Bölümü’nde başladığı oyunculuk eğitimine daha sonra Fransa’da devam etti. Paris Devlet Yüksek Konservatuarı Tiyatro Oyunculuk Bölümü’nden mezun olan aktör birçok yabancı yapımda yer aldı. Karaarslan, son olarak 2010 yılı yapımı olan Jonathan Helpert’in yönettiği Mılk Shake ve Michele Gurrieri’nin Lontano Lontano filmlerinde rol aldı.

“Kim kendini özgür hissediyor ? Kim? Özgür olduğunuzu düşünüyorsanız aslında bu sizi öyle inandırdıkları için değil mi? Hayatınızla ilgili kararları sadece kendiniz aldığınızdan emin misiniz?… Sizden faydalanıyorlar. Sizi manipüle ediyorlar. Sizi kontrol ediyorlar…”

Bilet : 5 TL

2 Aralık Perşembe, 18:30
3 Aralık Cuma, 18:30

Oyun Fransızcadır, Türkçe üstyazı olacaktır.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.