Nederlands Dans Theater II İstanbul’da!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tarz, güç, esneklik ve tutku sahnede buluşuyor…

Yaşları on yedi ile yirmi üç arasında değişen dansçılardan oluşan ve 1978 yılında kurulan Nederlands Dans Theater II İstanbullularla buluşmaya hazırlanıyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği’nin ana projesi olan Dans Platform İstanbul kapsamında Hollanda Dans Tiyatrosu Nederlands Dans Theater II, 16-17 Aralık tarihlerinde saat 20.30’da Cemal Reşit Rey’de sahne alıyor.

Nisan ayından başlayarak 2010 yılı boyunca bir dizi özel etkinlik kapsamında dünyaca ünlü dansçı ve toplulukları ağırlayan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Türkiye’ye ikinci kez gelecek olan Nederlands Dans Theater II’yi Dans Platform İstanbul projesi kapsamında ağırlıyor. NDT II, 16-17 Aralık tarihlerinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda dansı ve dans etmeyi sevenlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Tarz, güç, esneklik ve tutku: Nederlands Dans Theater

1978 yılında kurulan,dünya çapında üne kavuşmuş venitelikli bir topluluk olan Nederlands Dans Theater II, yaşları on yedi ve yirmi üç arasında hem klasik hem modern dans tekniğini üst düzeyde icra edebilen dansçılardan oluşuyor.

Tarzı, gücü, olağanüstü esnekliği ve tutkuyu; inandırıcılık ve yetenek ile birleştiren Nederlands Dans Theater; Jiří Kylián, Hans van Manen, Ohad Naharin, Paul Lightfoot/Sol León ve Johan Inger gibi koreografların yanında, genç ve yetenekli koreograflarla da çalışmaya önem veriyor.

23 yaşına kadar olan genç dansçıları bünyesinde toplayarak Nederlands Dans Theater I’e dansçılar yetiştiren topluluk şimdiye kadar Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Almanya, Güney Kore, İsviçre, İtalya, İsveç, Danimarka, Norveç gibi dünyanın pek çok yerinde sahne aldı.

Geçen yıllarla birlikte bugünün topluluğuna dönüşen ve bugünün gençlerini heyecanlandırarak onlara ulaşmayı hedefleyen Nederlands Dans Theater II, İstanbul’da izleyicisini bekliyor.

İstanbul2010

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.