nü.kolektif’ten “Sürüne Sürüne Erkek Olmak”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

nü.kolektif’in yeni oyunu Sürüne Sürüne Erkek Olmak  seyirciyle buluşuyor.

Bir insan doğar sonra yavaş yavaş nasıl ERKEK olur? Bu olma halini nasıl doğallaştırır? Erkeklik yücedir askerlik ise ondan da yüce bir görevdir. Bir erkek askerde neler yaşar? Hangi yollardan geçerek ‘işte şimdi erkeksin’ olur. Erkek olmak için kaç tokat yemeli, kaç kere yerlerde sürünmeli, süründükçe daha çok erkek olmalı? “Hamuru” şiddet olan askerlikle de yoğrulan erkek sivil hayatta ne yapar? Ölmeyi ve öldürmeyi öğrenen erkek, evinde dövmeden ve öldürmeden nasıl durur?

Kardeşleri, kocaları, oğulları için değil, kendi canları yandığı için anti-militarizm çığlıklarını kadınlar ne zaman atar?

Oyun, Pınar Selek’in Sürüne Sürüne Erkek Olmak adlı araştırması Ülfet Sevdi tarafından oyunlaştırılmıştır. Oyunda Jülide Durmaz, Güray Dinçol, Gülsün Odabaş ve Mustafa Çiçek oynamaktadır. Kemanda Nicolas Royer Artuso, vurmalı çalgılarda Eren Paydaş yer almaktadır. Kostüm ve afiş tasarım Feyza Çanaklı’ya, aittir.

Oyun 24 -27 Kasım 2010 ve 1, 8, 11, 15, 18, 22, 25, 29, Aralık 2010 tarihlerinde saat: 20.00’da Kooperatif Art and Performans Hall’de…

nü.kolektif hakkında

nü.kolektif, farklı sanat dallarından gelen sanatçıların bir araya gelerek oluşturdukları bir sanat üretim kolektifidir. nü.kolektif biçimsel ve kavramsal sanatı bir arada kullanarak disiplinler arası bir yaklaşımı benimser. Sanat eserleri arasındaki kesin çizgileri ortadan kaldırarak, sosyal bilimlerin, güzel sanatların ve gösteri sanatlarının, modern ve modern olmayan yaklaşımlarını kullanarak, kendi tarzlarını oluşturacak performanslarını hazırlamayı hedefliyor.

nü.kolektif’ kadınlarla,  Kadın ve Şiddet Atölyeleri gerçekleştirmiştir. Agusto Boal’in Ezilenlerin Tiyatrosu tekniğinden yararlanılarak gerçekleştirilen bu atölyeleri birçok kadın katılımcıyla gerçekleştirmiştir.

Aynı zamanda açık sahne konserleri devam etmektedir. nü.kolektif’ten Nikolas Royer-Artuso’nun organize ettiği jam sesion-açık sahne konserleri Osmanlıdan bu yana Klasik Türk Müziği ezgilerinden oluşan  zengin bir repertuara sahip programsız program doğaçlamalarıyla her çarşamba 21.30’da devam etmektedir…

 İletişim bilgileri: www.nukolektif.com – email: nukolektif@gmail.com  Rezarvasyon Adresi: İstiklal Cad. Rumeli Han /Ağa Camii arkası Mahyacı Sk. C Blok 88/12

Telefon: 0212 245 82 48

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.